Pancaketaart met banaan en pecannoten
ZTRDG

Pancaketaart met banaan en pecannoten

zaterdag 01 juli 2017
Deze pancaketaart is perfect voor na een heftig avondje uit ;-) Maak deze stapel pannenkoeken als ultiem comfortfood voor in de ochtend, giet er flink wat dark caramel sea salt siroop overheen en genieten maar. Tip: wij eten deze ‘taart’ het liefst in bed!

Wat heb je nodig voor de pancaketaart?
75 ml water
50 ml Pinkyrose Dark Caramel Sea Salt
200 g kristalsuiker
6 eieren
300 g karnemelk
250 g bloem
2 tl bakpoeder
2 el suiker
½ tl zout
4 el roomboter
2 bananen
50 g pecannoten

Hoe maak je de pancaketaart?
Doe het water, de siroop en de suiker in een steelpan en breng op middelmatig vuur aan de kook. Roer vooral niet in de pan! Laat het suikermengsel op laag vuur doorkoken tot een stroperige saus. Splits de eieren en klop de eierdooiers samen met de karnemelk, bloem en bakpoeder tot een glad beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met de suiker en een mespunt zout. Schep de eiwitten langzaam door het beslag met een spatel. Verwarm boter in een koekenpan. Schep met een soeplepel steeds een lepel beslag in een de pan. Als er belletjes bovenop ontstaan, kun je ze omdraaien. Herhaal dit tot het beslag op is. Houd de pancakes warm op een bord onder aluminiumfolie. Snij de banaan in plakjes en hak de pecannoten grof.Maak een stapel van 4 pancakes met plakjes banaan er tussen. Giet de siroop over de pancakes en garneer met de grof gehakte pecannoten.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Ik maak liever bananen pannenkoeken zonder ei en melk, met banaan kun je dit namelijk gemakkelijk vervangen! Ik vind dit een lekker recept: https://vakervegan.nu/vegan-pannenkoeken/

12:08 19 januari 2024

Hi Orly, Leuke tip, gaan we uitproberen, geniet van de pannenkoeken! Liefs, Bibian

12:08 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.