Paprika gevuld met koolhydraatarme stamppot
Miriam Groot

Paprika gevuld met koolhydraatarme stamppot

dinsdag 03 april 2018
Je kunt deze stamppot natuurlijk eten zoals-ie is, maar hoe veel leuker wordt het als je er paprika’s mee gaat vullen? De zure zuurkool en zoete paprika gaan perfect samen in dit koolhydraatarme gerecht. Met een snufje edelgistvlokken en wat verse tijm maak je de gevulde paprika’s helemaal af!

Wat heb je nodig?
voor 4 personen
4 rode paprika’s
1 knolselderij
1 groentebouillonblokje
4 middelgrote winterpenen
500 gram wijnzuurkool
1 eetlepel jeneverbessen
1 theelepel peperkorrels
olijfolie
grove zoutkorrels
edelgistvlokken
verse tijm
zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de knolselderij en wortel en snijd in gelijke stukjes. Kook deze met een groentebouillonblokje in 10-15 minuten gaar.
3. Kneus de jeneverbessen en de peperkorrels. Kook ook de zuurkool in eigen vocht met de jeneverbessen en de peperkorrels in 15 minuten zacht.
4. Giet de knolselderij, wortel en zuurkool af en laat dit even uitlekken. Stamp vervolgens de knolselderij en wortel fijn en schep de zuurkool en een snufje zout en peper er doorheen.
5. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Plaats ze in een ovenschaal. Verdeel het zuurkoolmengsel over de paprika’s, strooi over elke halve paprika een klein beetje olie en bestrooi met wat grove zoutkorrels, edelgistvlokken en verse tijm.
6. Bak de paprika’s voor 30 minuten in de oven.


Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Notities

Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten. In dit artikel bespreken we onze favoriete koolhydraatarme kookboeken!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.