Kennen jullie parelcouscous? Dit zijn kleine ronde deegballetjes, zo groot en mooi als parels, vaak gebruikt in de Israelische keuken. Uiteraard kan je dit recept ook maken met normale couscous – net zo lekker – maar experimenteer vooral eens met parelcouscous! Een leuk graan en geweldig met deze simpele maar smaakvolle combinatie.
Wat heb je nodig?
Voor de couscous:
250 gram parelcouscous (of normale couscous)
1 bloemkool
100 gram ontpitte zwarte olijven (Kalamata olijven zijn erg lekker!)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
zout en peper
Voor de garnering:
Flinke hand grofgehakte peterselie
Hoe maak je deze couscoussalade?
Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Snij de bloemkool in roosjes, meng met een scheutje olijfolie, zout en peper, en spreid uit over de bakplaat. Zet 25-35 minuten in de oven tot de bloemkool goudbruin begint te worden. Bereid ondertussen de parelcouscous (of normale couscous) volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Meng dan de couscous met de geroosterde bloemkoolrozen, de olijven, de olijfolie, het citroensap, de helft van de peterselie en meng. Verdeel de salade over een grote schaal, breng op smaak met zout en peper, garneer met de rest van de peterselie en je bent klaar om te serveren!
Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch receptenblog
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de couscous:
250 gram parelcouscous (of normale couscous)
1 bloemkool
100 gram ontpitte zwarte olijven (Kalamata olijven zijn erg lekker!)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
zout en peper
Voor de garnering:
Flinke hand grofgehakte peterselie
Hoe maak je deze couscoussalade?
Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Snij de bloemkool in roosjes, meng met een scheutje olijfolie, zout en peper, en spreid uit over de bakplaat. Zet 25-35 minuten in de oven tot de bloemkool goudbruin begint te worden. Bereid ondertussen de parelcouscous (of normale couscous) volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Meng dan de couscous met de geroosterde bloemkoolrozen, de olijven, de olijfolie, het citroensap, de helft van de peterselie en meng. Verdeel de salade over een grote schaal, breng op smaak met zout en peper, garneer met de rest van de peterselie en je bent klaar om te serveren!
Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch receptenblog
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.