Melanzane alla Parmigiana
Melanzane alla Parmigiana, letterlijk vertaald: aubergine op Parmezaanse wijze, is een echte Italiaanse klassieker die perfect laat zien hoe eenvoudig en smaakvol de Italiaanse keuken kan zijn. Deze vegetarische ovenschotel met gegrilde aubergine, tomatensaus, Parmezaanse kaas en mozzarella is het perfecte alternatief voor traditionele lasagne. Zonder pasta, maar boordevol smaak!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de knoflook fijn en snipper de ui fijn.
Stap 2
Verhit olie in een koekenpan, bak de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Stap 3
Voeg de gepelde tomaten, Italiaanse kruiden, chili toe. Breng op smaak met zout en peper.
Als je houdt van wat zuur, voeg dan wat balsamico azijn toe voor wat diepgang in de saus.
Stap 4
Grill de aubergine aan beide kanten tot hij zacht begint te worden.
Stap 5
Vet een ovenschaal in. Verdeel een laagje saus in de ovenschaal en strooi en wat basilicum blaadjes op. Leg hier een laag aubergine op en mozzarella. Herhaal dit tot de aubergine op is.
Stap 6
Eindig met een laag tomatensaus en mozzarella en bestrooi als laatste met de Parmezaanse kaas.
Stap 7
Schuif de ovenschaal voor 20 minuten in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten.
Stap 8
Serveer met wat vers brood en basilicum!
Ga jij dit recept proberen te maken?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Wat voor brood wordt er in het recept gebruikt? staat namelijk niet bij de ingrediënten.
12:10 19 januari 2024Hi Paul, ik zou bij dit recept gaan voor een lekker Italiaans brood. Ciabatta bijvoorbeeld! :D
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
voor hoeveel personen is dit?
12:10 19 januari 2024Dit recept is voor 2 personen. Veel kookplezier alvast!
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hoe kom je aan vegetarische parmezaanse kaas? Ik kan alleen parmezaanse kaas vinden met echt stremsel uit kalvenmaagjes.
12:10 19 januari 2024Hoi Sanneke, zelf hebben wij de grens gelegd bij kaas, dit eten wij af en toe ook zonder vegetarisch stremsel. Een goed alternatief voor Parmezaanse kaas over het algemeen is Edelgist of plantaardige geraspte kaas. Veel kookplezier!
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.