Beurre noisette, het klinkt chique, is vreselijk lekker en tilt dit gerecht echt naar een hoger niveau! Het klinkt misschien spannend, beurre noisette, maar het is niets meer dan gebruinde boter. Deze pasta met palmkool en beurre noisette uit 'Lekker vegetarisch koken in weinig tijd' is een feestje om te eten, en staat binnen een handomdraai op tafel!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 teentje knoflook
300 g pasta, naar keuze
250 g palmkool
100 g boter
65 g hazelnoten
60 g geraspte Parmezaanse kaas
50 ml crème fraîche
sap van een halve citroen
koolzaadolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Hak de hazelnoten in grove stukken en rooster ze een paar minuten in een droge koekenpan. Doe de noten in een schaaltje.
2. Hak de knoflook fijn. Snijd de stengel van de kool en snijd de bladeren in reepjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kool een paar minuten. Voeg meer olie toe als het er droog uitziet. Voeg tegen het einde de knoflook toe en laat de knoflook zacht maar niet bruin worden.
3. Breng het water voor de pasta aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
4. Terwijl de pasta kookt: bruin de boter in een kleine steelpan, het liefst met een dikke bodem, tot de boter geelbruin wordt. Voeg de hazelnoten toe en haal de steelpan van het vuur.
5. Giet de pasta af als deze gaar is en meng met citroensap, crème fraîche en geraspte Parmezaanse kaas. Voeg kool, zout en peper toe en serveer met de beurre noisette.
Heb jij dit recept uit 'Lekker vegetarisch koken in weinig tijd' zelf gemaakt? Tag ons in een foto op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lekker vegetarisch koken in weinig tijd
Bol.com | Libris
€24,95 | Deltas
Sarah Ask
ISBN 978 90 447 6211 2
Ingrediënten
voor 4 personen
1 teentje knoflook
300 g pasta, naar keuze
250 g palmkool
100 g boter
65 g hazelnoten
60 g geraspte Parmezaanse kaas
50 ml crème fraîche
sap van een halve citroen
koolzaadolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Hak de hazelnoten in grove stukken en rooster ze een paar minuten in een droge koekenpan. Doe de noten in een schaaltje.
2. Hak de knoflook fijn. Snijd de stengel van de kool en snijd de bladeren in reepjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kool een paar minuten. Voeg meer olie toe als het er droog uitziet. Voeg tegen het einde de knoflook toe en laat de knoflook zacht maar niet bruin worden.
3. Breng het water voor de pasta aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
4. Terwijl de pasta kookt: bruin de boter in een kleine steelpan, het liefst met een dikke bodem, tot de boter geelbruin wordt. Voeg de hazelnoten toe en haal de steelpan van het vuur.
5. Giet de pasta af als deze gaar is en meng met citroensap, crème fraîche en geraspte Parmezaanse kaas. Voeg kool, zout en peper toe en serveer met de beurre noisette.
Heb jij dit recept uit 'Lekker vegetarisch koken in weinig tijd' zelf gemaakt? Tag ons in een foto op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lekker vegetarisch koken in weinig tijd
Bol.com | Libris
€24,95 | Deltas
Sarah Ask
ISBN 978 90 447 6211 2
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
4 Reacties
Hallo Jitske, wat een heerlijke palmkoolschotel, precies je recept gevolgd.Een aanrader!!
11:35 19 januari 2024Hoi Els, wat fijn om te lezen dat je zo enthousiast bent over het recept! Dank je wel voor jouw leuke reactie:-) Hopelijk ga je nog vaker genieten van deze pasta!
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Verrassend recept. Erg lekker! Ik had te weinig palmkool en heb wat prei toegevoegd
11:35 19 januari 2024Hoi Margret, wat leuk dat je dit recept geprobeerd hebt en het lekker vond. Goed idee om wat prei toe te voegen, die gaan we onthouden:-)
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het was hartstikke lekker, vooral die hazelnoten compenseren de wat saaie smaak van de kool. Maar ik gebruikte wel de dubbele hoeveelheid kool om aan de dagelijkse portie groente te komen. P.S. Ik maakte een foto, maar snap niet hoe ik die kan sturen.
11:35 19 januari 2024Hi Marjet, Fijn dat het zo lekker was! En wij hebben geloof ik de instellingen zo staan dat je geen foto kan toevoegen aan je reactie. Maar als ik het zo lees klinkt het erg goed! Liefs, Bibian
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Fantastisch! Zo lekker! Palmkool uit de moestuin is wel handig. Reactie van onze zoon van 7 was duidelijk: dit gaan we toch zeker wel vaker eten...
11:35 19 januari 2024Hi Marieke, Goed om te horen en wat fijn dat je zoon het ook lekker vond! Liefs, Tessa
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.