Met een goed pastarecept kun je ons altijd blij maken en al helemaal wanneer wij de sauzen zelf mogen bereiden! Dit recept komt uit het kookboek 'De smaak van het bos' van Bernadette Wörndl, waarbij je zelf het bos in kunt gaan om ingrediënten voor recepten te verzamelen. Zo kun je namelijk voor dit recept de veldsalie en walnoten zelf zoeken in het bos! Lees hier het recept.
Ingrediënten
voor vier personen
10-12 blaadjes veldsalie
2 sneetjes witbrood
600 g verse tagliatelle
200 g melk of groentefond
200 g walnoten
15 g geraspte Parmezaanse kaas
6 el olijfolie
1 tl rasp van een citroen
peper en zout
Bereidingswijze
1. Rooster het brood met de blaadjes salie goudbruin in 1 theelepel olijfolie in een koekenpan. Leg één sneetje in een kom, schenk de melk of fond erover en week het 10 minuten. Hak het andere sneetje grof. Zet de salie apart.
2. Rooster ondertussen de walnoten ongeveer 5 minuten in een koekenpan, tot ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen.
3. Pureer 180 gram walnoten met de Parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel geraspte citroenschil en het geweekte brood inclusief het vocht tot een pasta in een blender. Breng op smaak met zout en peper.
4. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg flink wat zout toe en kook de tagliatelle beetgaar. Giet hem af; vang genoeg kookwater op om de saus straks te binden.
5. Meng de pasta met de walnotensaus en voeg steeds een lepel kookwater toe, tot de saus romig is. Schep de tagliatelle op borden of in kommen en bestrooi hem met het gehakte brood, de resterende walnoten, een beetje geraspte citroenschil, de Parmezaanse kaas en de knapperige salie. Sprenkel tot slot de resterende olijfolie erover.
Heb jij dit recept geprobeerd? Of heb jij een ander favoriet recept uit het kookboek 'De smaak van het bos'? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
De smaak van het bos
Bol.com | Libris
Bernadette Wörndl
€24,95 | Sterck & de Vreese
Ingrediënten
voor vier personen
10-12 blaadjes veldsalie
2 sneetjes witbrood
600 g verse tagliatelle
200 g melk of groentefond
200 g walnoten
15 g geraspte Parmezaanse kaas
6 el olijfolie
1 tl rasp van een citroen
peper en zout
Bereidingswijze
1. Rooster het brood met de blaadjes salie goudbruin in 1 theelepel olijfolie in een koekenpan. Leg één sneetje in een kom, schenk de melk of fond erover en week het 10 minuten. Hak het andere sneetje grof. Zet de salie apart.
2. Rooster ondertussen de walnoten ongeveer 5 minuten in een koekenpan, tot ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen.
3. Pureer 180 gram walnoten met de Parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel geraspte citroenschil en het geweekte brood inclusief het vocht tot een pasta in een blender. Breng op smaak met zout en peper.
4. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg flink wat zout toe en kook de tagliatelle beetgaar. Giet hem af; vang genoeg kookwater op om de saus straks te binden.
5. Meng de pasta met de walnotensaus en voeg steeds een lepel kookwater toe, tot de saus romig is. Schep de tagliatelle op borden of in kommen en bestrooi hem met het gehakte brood, de resterende walnoten, een beetje geraspte citroenschil, de Parmezaanse kaas en de knapperige salie. Sprenkel tot slot de resterende olijfolie erover.
Heb jij dit recept geprobeerd? Of heb jij een ander favoriet recept uit het kookboek 'De smaak van het bos'? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
De smaak van het bos
Bol.com | Libris
Bernadette Wörndl
€24,95 | Sterck & de Vreese
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.