Koken met producten uit het seizoen heeft veel voordelen. Niet alleen bespaar je er centjes mee, ook zijn de smaken van de producten een stuk beter. In dit gastblog recept laat Maartje zien hoe je seizoensgroenten kan omtoveren tot een heerlijk bijgerecht: een pastinaak rösti met herfstige toppings!
Ingrediënten
voor 2-3 personen
2 rijpe vijgen
1 teentje knoflook
1 kleine rode ui
200 g gemengde paddenstoelen
150 g pastinaak
30 g kikkererwtenmeel
50 ml water
1 el verse rozemarijn
½ el verse salie
bieslook
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze eventueel in wat kleinere stukjes.
2. Pel en snipper de knoflook.
3. Verhit een koekenpan, doe er 2 eetlepels olijfolie in en bak hierin de paddenstoelen en de knoflook zachtjes tot het grootste deel van het vocht uit de paddenstoelen verdampt is en de knoflook zacht is. Houd de paddenstoelen warm of warm ze nog even op als de pastinaak rösti bijna klaar is.
4. Schil de pastinaak en rasp hem grof. Pel en snipper de ui.
5. Verhit een koekenpan, doe er 2 eetlepels olijfolie in en bak hierin de pastinaak en de ui een paar minuten tot de ui zacht begint te worden.
6. Snijd de rozemarijn en de salie fijn.
7. Meng het kikkererwtenmeel met het water, de rozemarijn, de salie en peper en zout naar smaak. Schenk het kikkererwtenmeel mengsel bij de pastinaak en roer kort even door.
8. Verdeel het pastinaak mengsel gelijkmatig over de bodem van de koekenpan en bak dit zachtjes tot de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is. Keer de pastinaak rösti met behulp van een bord om en bak ook de andere kant goudbruin.
9. Snijd de vijgen allebei in 8 partjes. Snijd de bieslook.
10. Laat de pastinaak rösti op een bord glijden, schep de paddenstoelen bovenop de rösti en verdeel de stukjes vijg en de bieslook over de paddenstoelen.
Ga jij dit bijgerecht van Maartje uitproberen? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 2-3 personen
2 rijpe vijgen
1 teentje knoflook
1 kleine rode ui
200 g gemengde paddenstoelen
150 g pastinaak
30 g kikkererwtenmeel
50 ml water
1 el verse rozemarijn
½ el verse salie
bieslook
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze eventueel in wat kleinere stukjes.
2. Pel en snipper de knoflook.
3. Verhit een koekenpan, doe er 2 eetlepels olijfolie in en bak hierin de paddenstoelen en de knoflook zachtjes tot het grootste deel van het vocht uit de paddenstoelen verdampt is en de knoflook zacht is. Houd de paddenstoelen warm of warm ze nog even op als de pastinaak rösti bijna klaar is.
4. Schil de pastinaak en rasp hem grof. Pel en snipper de ui.
5. Verhit een koekenpan, doe er 2 eetlepels olijfolie in en bak hierin de pastinaak en de ui een paar minuten tot de ui zacht begint te worden.
6. Snijd de rozemarijn en de salie fijn.
7. Meng het kikkererwtenmeel met het water, de rozemarijn, de salie en peper en zout naar smaak. Schenk het kikkererwtenmeel mengsel bij de pastinaak en roer kort even door.
8. Verdeel het pastinaak mengsel gelijkmatig over de bodem van de koekenpan en bak dit zachtjes tot de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is. Keer de pastinaak rösti met behulp van een bord om en bak ook de andere kant goudbruin.
9. Snijd de vijgen allebei in 8 partjes. Snijd de bieslook.
10. Laat de pastinaak rösti op een bord glijden, schep de paddenstoelen bovenop de rösti en verdeel de stukjes vijg en de bieslook over de paddenstoelen.
Ga jij dit bijgerecht van Maartje uitproberen? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
hoi maartje, ja ben een regelmatige koker van de hippe.. het was tijdens t koken lastig hoe ik verder met de rôsti, kon met t mengsel niet verder? geen kikkererwtenmeel in huis, (wel amandelmeel en te weinig, werd te dun)heb er 2 eieren bij gedaan en dit werd een aardig resultaat. dank je wel! heb er een rustie ervaring een recept bij. grt.jack ,
11:41 19 januari 2024Moet het water bij de neel?
11:41 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.