Spruitjes omtoveren tot pesto?
Spruitjes zijn misschien niet ieders favoriet op tafel, maar heb je ooit geprobeerd ze om te toveren tot een heerlijke pesto? Ja, echt waar! Deze kleine groene vitaminebommetjes krijgen een hele nieuwe dimensie als je ze verwerkt tot een romige pesto.
Het resultaat? Een verrassend smeuïge pesto met een hartige twist! Perfect om te mengen door je pasta, op een toastje of zelfs als dip. Met deze spruitjespesto breng je een tikkeltje herfst op je bord, en wedden dat iedereen ineens fan wordt van spruitjes?
Ingrediënten
Voor
personen
Voor de pasta
Voor de pesto van spruitjes
Zo maak je de pasta met pesto van spruitjes
Stap 1
Snijd het kontje van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren.
Stap 2
Doe de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of blender en mix tot een samenhangend geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
Stap 4
Verhit een grillpan op middelhoge temperatuur. Gebruik een kwastje om de plakjes courgette in te smeren met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Grill de courgetteplakjes 6 minuten totdat er grillstrepen ontstaan, keer halverwege om.
Stap 5
Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de champignons in 7 minuten gaar.
Stap 6
Meng de pesto door de penne en verdeel over de borden. Serveer met de gegrilde courgette en gebakken champignons en garneer met de pistachenoten. Serveer direct aan tafel.
Heb jij dit recept voor pasta met spruitenpesto gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Wil je weten waarom wij zo’n fan zijn van spruitjes? Dat lees je in dit artikel!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hallo, De spruiten gaan rauw in de pesto?
11:34 19 januari 2024Hi Neel, Yes dat klopt! Mocht je het lekkerder vinden kun je ze natuurlijk ook even kort blancheren. Liefs, Karlijn
11:34 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.