Penne met spruitenpesto
Karlijn Swaen

Penne met spruitenpesto

vrijdag 25 oktober 2024
Naar recept
Denk je aan de winter, dan denken wij aan spruiten! Spruiten zijn verkrijgbaar van oktober tot en met maart, maar ze doen ons toch vooral herinneren aan de winters van vroeger. Toen bakte onze moeders ze simpelweg nog in een pan. Maar je kunt zoveel meer met spruiten. Wij maakten onlangs dit recept en staan te popelen om het met jullie te delen, geniet!

Spruitjes omtoveren tot pesto?


Spruitjes zijn misschien niet ieders favoriet op tafel, maar heb je ooit geprobeerd ze om te toveren tot een heerlijke pesto? Ja, echt waar! Deze kleine groene vitaminebommetjes krijgen een hele nieuwe dimensie als je ze verwerkt tot een romige pesto.


Het resultaat? Een verrassend smeuïge pesto met een hartige twist! Perfect om te mengen door je pasta, op een toastje of zelfs als dip. Met deze spruitjespesto breng je een tikkeltje herfst op je bord, en wedden dat iedereen ineens fan wordt van spruitjes?

Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor de pasta

Voor de pesto van spruitjes

Zo maak je de pasta met pesto van spruitjes

Stap 1

Snijd het kontje van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren.

Stap 2

Doe de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of blender en mix tot een samenhangend geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4

Verhit een grillpan op middelhoge temperatuur. Gebruik een kwastje om de plakjes courgette in te smeren met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Grill de courgetteplakjes 6 minuten totdat er grillstrepen ontstaan, keer halverwege om.

Stap 5

Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de champignons in 7 minuten gaar.

Stap 6

Meng de pesto door de penne en verdeel over de borden. Serveer met de gegrilde courgette en gebakken champignons en garneer met de pistachenoten. Serveer direct aan tafel.

Heb jij dit recept voor pasta met spruitenpesto gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Wil je weten waarom wij zo’n fan zijn van spruitjes? Dat lees je in dit artikel!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Hallo, De spruiten gaan rauw in de pesto?

11:34 19 januari 2024

Hi Neel, Yes dat klopt! Mocht je het lekkerder vinden kun je ze natuurlijk ook even kort blancheren. Liefs, Karlijn

11:34 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.