Pilav is een gerecht uit het Midden-Oosten, waarbij de rijst eerst wordt gebakken in olie en daarna wordt gekookt en op smaak gebracht in bouillon. Deze variant is met kikkererwten, aubergine en amandelen, maar je kan alle combinaties maken die je wilt! Chantal van Feelgoodbyfood deelt met ons haar favoriete recept!
Ingrediënten
Voor 4 personen
150 gram volkoren (basmati)rijst
400 ml groentebouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
klein blikje kikkererwten
halve aubergine
halve courgette
handje amandelen
1 el paprikapoeder (twee keer halve el)
1 tl kurkuma
1 el komijnzaad (twee keer halve el)
halve tl chilivlokken (als je van een beetje pittig houdt)
peper
optioneel: feta
Bereidingswijze
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een bakpan met olie en fruit de ui, knoflook, chilivlokken, kurkuma, een halve el komijnzaad en een halve el paprikapoeder mee. Voeg vervolgens de rijst toe en bak drie minuten mee. Voeg nu de groentebouillon toe. De rijst moet onder staan, voeg anders nog iets meer bouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur 10 minuten zachtjes koken, tot de bouillon bijna helemaal is opgenomen. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes. Voeg na de 10 minuten de courgette, aubergine, kikkererwten, amandelen en nog een halve el paprikapoeder en een halve el komijnzaad toe. Laat nogmaals 10 minuten zachtjes staan met de deksel erop. Voeg eventueel wat feta en/of verse kruiden toe.
Heb jij deze pilav gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Dit is een van mijn favoriete recepten. Lekker snel, heerlijk kruidig. De aubergine moet er iets eerder in om lekker zacht te worden.
12:04 19 januari 2024Hi Boris, Wat fijn om te horen dat je ons recept zo lekker vindt! Hopelijk geniet je er nog vaak van. Liefs, Jitske
12:04 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heb hem vandaag voor het eerst geprobeerd. Was heerlijk! Weer een lekker vegetarisch receptje erbij
12:04 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.