Deze taco soep is goed gevuld en boordevol Mexicaanse smaken. Denk aan mais, salsa, taco kruiden, bonen en tomaten! Deze vegetarische soep is een goed alternatief als je eens iets anders wilt dan die vette taco's. Deze soep kan heel makkelijk in een Instant Pot of Slowcooker worden gemaakt. Heb je die niet? Dan kan het uiteraard ook in een gewone pan! Met dit recept van Allore Foodies maak je het zo!
Ingrediënten
Voor 6-8 personen
2 el extra virgine olijfolie
3 knoflooktenen, gehakt
90 g quinoa, afgespoeld
1/4 tl zout
225 g mais
240 ml rode salsa
1 grote ui, gehakt
3 tl taco kruiden
1 l water
525 gekookte pintobonen
1 blik gepelde tomaten
Evenutele toppings
geroosterde zonnebloempitten
amandelen, gehakt
koriander
avocadoplakjes
yoghurt
limoenpartjes
Benodigdheden:
Slowcooker, Instant Pot of gewone pan
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie in de slowcooker, pan of Instant Pot. Als het warm is, bak de ui en knoflook tot het glazig is (5-7 minuten)
2. Voeg de taco kruiden toe en roer. Voeg daarna de quinoa, water, zout, bonen, mais, tomaten en salsa toe.
3. Sluit de koker of en laat het koken. In het geval van de Instant Pot moet je het 10 minuten koken op de hoge stand. Als je dit in een normale pan maakt, moet je het laten koken tot de quinoa klaar is en de ingrediënten zich tot één geheel hebben gevormd. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
4. Proef of er meer zout nodig is. Serveer en garneer met toppings naar keuze.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 6-8 personen
2 el extra virgine olijfolie
3 knoflooktenen, gehakt
90 g quinoa, afgespoeld
1/4 tl zout
225 g mais
240 ml rode salsa
1 grote ui, gehakt
3 tl taco kruiden
1 l water
525 gekookte pintobonen
1 blik gepelde tomaten
Evenutele toppings
geroosterde zonnebloempitten
amandelen, gehakt
koriander
avocadoplakjes
yoghurt
limoenpartjes
Benodigdheden:
Slowcooker, Instant Pot of gewone pan
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie in de slowcooker, pan of Instant Pot. Als het warm is, bak de ui en knoflook tot het glazig is (5-7 minuten)
2. Voeg de taco kruiden toe en roer. Voeg daarna de quinoa, water, zout, bonen, mais, tomaten en salsa toe.
3. Sluit de koker of en laat het koken. In het geval van de Instant Pot moet je het 10 minuten koken op de hoge stand. Als je dit in een normale pan maakt, moet je het laten koken tot de quinoa klaar is en de ingrediënten zich tot één geheel hebben gevormd. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
4. Proef of er meer zout nodig is. Serveer en garneer met toppings naar keuze.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hallo hebben jullie ook recepten voor de slowcooker
17:09 14 juni 2024Hi Riet! Bedankt voor je vraag. Wij zijn zelf niet in het bezit van een slowcooker en hebben hier dus ook geen recepten voor. Maar ik weet zeker dat er online genoeg recepten te vinden zijn! Liefs, Karlijn
10:03 17 juni 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.