Ter ere van de introductie van troepvrije Pip & Nut pindakaas in Nederland, delen we vandaag een heerlijk pindakaasrecept met jullie! Want pindakaas smeer je niet alleen op je brood… Deze pittige soep van pastinaak en pinda is echt YUM! Door de pastinaak en andere smaakmakers van tevoren te roosteren, krijgt de soep een extra boost!
Ingrediënten
Voor de soep
3 geschilde pastinaken, in kleine stukjes
1 rode ui, zonder schil, in vieren
2 tenen knoflook, gepeld
2,5 centimeter gember
720 ml groentebouillon
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels kokosroom
snufje chilipoeder
2 theelepels komijn
30 gram korianderblaadjes
Voor de topping
1 eetlepel geschaafde kokos
1 eetlepel pompoenzaad
geraspte schil van 1 sinaasappelschil
15 gram gehakte koriander
Zeezout en verse gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200°C. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en doe de pastinaken, ui, knoflook en gember erin en rooster het 20 minuten. Maak ondertussen de topping van je soep door alle ingrediënten te mengen en breng op smaak met peper en zout. Zet dit daarna aan de kant. Doe de bouillon, pindakaas, kokosroom, chilipoeder, komijn en koriander in de blender en mix het door elkaar. Haal de geroosterde groente uit de oven en voeg het bij de bouillonmix in de blender. Mix de hele boel nog 1-2 minuten op een gemiddelde hoogte tot je een gladde soep hebt. Voeg een beetje water toe als je vindt dat de soep te dik is. Serveer in kommetjes, doe de topping erboven op.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn heel benieuwd!
Ingrediënten
Voor de soep
3 geschilde pastinaken, in kleine stukjes
1 rode ui, zonder schil, in vieren
2 tenen knoflook, gepeld
2,5 centimeter gember
720 ml groentebouillon
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels kokosroom
snufje chilipoeder
2 theelepels komijn
30 gram korianderblaadjes
Voor de topping
1 eetlepel geschaafde kokos
1 eetlepel pompoenzaad
geraspte schil van 1 sinaasappelschil
15 gram gehakte koriander
Zeezout en verse gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200°C. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en doe de pastinaken, ui, knoflook en gember erin en rooster het 20 minuten. Maak ondertussen de topping van je soep door alle ingrediënten te mengen en breng op smaak met peper en zout. Zet dit daarna aan de kant. Doe de bouillon, pindakaas, kokosroom, chilipoeder, komijn en koriander in de blender en mix het door elkaar. Haal de geroosterde groente uit de oven en voeg het bij de bouillonmix in de blender. Mix de hele boel nog 1-2 minuten op een gemiddelde hoogte tot je een gladde soep hebt. Voeg een beetje water toe als je vindt dat de soep te dik is. Serveer in kommetjes, doe de topping erboven op.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn heel benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
6 Reacties
Eet je dit nou koud, want ik zie nergens warm het in de pan ? Alleen alles in de blender? Ik heb alleen een staafmixer kan ik dan gewoon alles in de pan doen en dan met de staafmixer doen? En moet ik het dan warme? Hoop van jullie te horen Mvg Bep
12:02 19 januari 2024Hi Bep, Deze soep eet je warm! Omdat de groentebouillon warm bereid is, is de soep uiteindelijk ook warm, in combinatie met de geroosterde groente uit de oven. Uiteraard als het nog te koud is kunt u de soep extra opwarmen in een pannetje. Liefs, Bibian
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Wij hebben de pastinaak soep gemaakt met oudjaar! Wat een succes Heerlijke soep die bij iedereen in de smaak viel
12:02 19 januari 2024Hi Anne-Mieke, Wat leuk om te horen, dankjewel! Groetjes, Mariëlle
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
WAUW wat een gave foto van een heerlijk mooie kleur groene soep, fascinerend, die gaan we maken!!!
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik was gewoon geïntrigeerd door dit recept. Mijn 1e reactie was wat een aparte en voor mijn gevoel vreemde combinatie, maar mijn nieuwsgierigheid heeft het gewonnen. Dus vandaag de soep gemaakt, wat een verrassende combinatie, echt heel erg lekker en apart. Gewoon proberen zou ik tegen anderen willen zeggen.
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.