Pizza van Turks brood
Eke Mariën

Pizza van Turks brood

maandag 01 augustus 2022

Wie houdt er niet van pizza? Tegenwoordig zijn er steeds meer varianten voor het zelf maken van pizza's. Op een groentebodem, een wrap en nu ook op Turks brood. Deze pizza is ontzettend snel en makkelijk te maken en kan je beleggen met veel groenten! Dit is de variant van onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis. Hij deelde met ons zijn recept! Ingrediënten 1 rond Turks brood (25 cm) 1 prei, in ringen 1 rode ui, in ringen ½ gele courgette, in plakjes van ½ cm 1 bol mozzarella (125 g) 100 g Parmezaanse kaas 30 g basilicum 300 ml tomatensaus Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 220° C. Snijd het brood horizontaal doormidden en beleg één snijkant met de tomatensaus (de andere kant van het brood wordt niet gebruikt of kun je gebruiken voor een extra pizza). 2. Verdeel de plakjes courgette, rode uiringen en prei over het brood. Rasp de kaas erboven en scheur de mozzarella in stukjes erop. Pluk de blaadjes van de basilicum en strooi de helft er overheen. Bestrooi met peper uit de molen en een beetje zout. 3. Bak de pizza 15 min. in de oven. Verdeel de rest van de basilicum erover en snijd in 4 stukken. Bekijk hier de video van Koken met Kennis over hoe je deze pizza maakt. 

Heb jij dit recept gemaakt? 

Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, of Instagram. We zijn benieuwd!  

Wil je nog een ander recept proberen om zelf pizza te maken? Maar dan met een wrap als bodem? Klik dan hier!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

Helaas de Pizza was een misser, de ingredientenlijst klopt niet. Ik raad aan om met grwicjt te werken inplaats van met stuks

12:04 19 januari 2024

Turks brood was op, daarom gemaakt met een vegan pizza bodem. Héérlijk was het. Basilicum met kaas is een geweldige kombinatie!

18:17 23 maart 2024

Hi Martha, Wat jammer om te lezen dat het gerecht is mislukt, waar ging het precies fout? Wellicht kan ik je nog helpen! Wij werken in principe altijd met stuks, omdat dit toegankelijker is in de winkel! Wanneer we een verpakking vermelden, zoals nu met de mozzarella, vermelden we wel altijd de hoeveelheid in gram erbij. Liefs, Karlijn

12:04 19 januari 2024

Mwoah, "de andere helft [van het brood] wordt niet gebruikt"...dit is juist een ideale manier om overgebleven pides/restjes op te maken! Voedselverspilling is zo ontzettend zonde!

12:04 19 januari 2024

Hoi Nientje, wij houden juist van restjes en gebruiken deze dan mooi weer in een ander recept! Of we maken de pizza gewoon nog een keer :-) Maar eens hoor, echte voedselverspilling is natuurlijk zonde!

12:04 19 januari 2024

Bij de Aldi verkopen ze mini-Turkse broodjes. Heerlijk voor mini pizza's, bij de lunch!

12:04 19 januari 2024

Hi Pam, Bedankt voor je tip! :-)

12:04 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.