Het recept voor deze lekker vullende, smaakvolle wrap, komt uit het kookboek 'Plantaardig'. Doordat de tempeh in dit gerecht wordt gefrituurd krijgt het een knapperige bite. De wrap wordt afgemaakt met Israëlische ingrediënten en smaakcombinaties zoals tahin, rode ui en augurk. Dit zorgt voor een lekkere frisse tegenhanger van de tempeh. Het zal net zijn alsof je deze wrap bij een foodtruck in Tel Aviv hebt gehaald!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit voor de tempeh de frituurolie (4 cm hoge laag) in een pan met dikke bodem op hoge temperatuur en voeg de tempeh toe. Je kan meten of de temperatuur van de olie hoog genoeg is door twee houten eetstokjes in de pan met olie te steken. De olie zou flink moeten sissen en bubbelen rondom de eetstokjes. Frituur de plakken tempeh voor 4 minuten totdat ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stap 2
Doe de tempeh in een kom samen met de shoyu, rijststroop, 1 theelepel citroensap en de nanami togarashi en meng goed door elkaar.
Stap 3
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de wortel, zout en peper toe en bak 3 - 4 minuten, totdat de wortel iets buigzamer wordt en begint te karamelliseren.
Stap 4
Meng de tahin, zeezout, 1 theelepel citroensap en 40 milliliter water in een kom met een garde tot een romig geheel. De consistentie van de saus zou vergelijkbaar moeten zijn met mayonaise. Als hij te dik is voeg je nog wat water toe en roer je nog even met de garde. Als de saus dun is voeg je wat meer tahin toe en roer het nog even door. Herhaal dit proces indien nodig.
Stap 5
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg een wrap in de pan en rooster 1 minuut lichtjes aan iedere kant, totdat deze goudbruin is. Pas op dat je de wrap niet te lang roostert. Als de wrap te krokant wordt kan je hem niet meer oprollen, doordat hij dan snel breekt. Rooster zo ook de andere wraps. Voeg een nieuwe eetlepel olijfolie toe na iedere wrap.
Stap 6
Leg een wrap op je werkoppervlak en besmeer met de saus van tahin. Leg de tempeh, wortel, augurk, sla en rode ui op de wrap, iets naast het midden. Rol de wrap rondom de vulling.
Heb jij dit recept uit 'Plantaardig' gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op het blog of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Jum, dit was zo lekker!!! Klinkt wat spannend met die augurk, maar mijn vriend en ik zijn helemaal fan!
11:35 19 januari 2024Hi Denise, Goed om te horen! Voor herhaling vatbaar dus! Liefs, Jitske
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.