Plantaardige Quorn Supreme burger boordevol eiwitten
Isabel Boerdam

Plantaardige Quorn Supreme burger boordevol eiwitten

woensdag 16 oktober 2019
Burgers zijn een echte favoriet, waar je ons altijd blij mee kunt maken! De vegetarische burger is inmiddels steeds meer ingeburgerd in menukaarten en thuis, maar hoe zit het met de veganistische burger? Om te laten zien dat de vegan burger echt niet onder doet voor de klassieker, maakten wij een plantaardige burger boordevol eiwitten! Met in de hoofdrol de vegan Quorn Supreme burger, champignons, spinazie en avocado-kikkererwten hummus. Dankzij de vegan Supreme burger en de eiwitrijke toppings bevat deze burger maar liefst 26,4 gram eiwitten - een ware bron van eiwitten dus. Probeer dit recept nu zelf!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 hamburgerbroodjes
4 Quorn vegan Supreme burgers
2 sjalotjes
1 tomaat
200 g champignons
50 g spinazie
zonnebloemolie
zout en peper

voor de avocado-hummus:
100 g kikkererwten
1 avocado
sap van ½ citroen
2 el zonnebloemolie
2 el water
1 tl tahin
1/2 tl komijn
zout en peper



Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.

  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil. Doe het vruchtvlees in een keukenmachine. Voeg de kikkererwten samen met de rest van de ingrediënten toe aan de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de Supreme burgers over het ovenrooster en bak deze 14 minuten onder de grillstand in de oven.

  4. Snijd de sjalotjes in ringen en snijd de tomaten en champignons in plakjes.

  5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de sjalotjes 2-3 minuten totdat deze goudbruin kleuren. Haal de gebakken sjalotjes uit de pan en bak hierin de champignons 5 minuten totdat deze hun meeste vocht hebben losgelaten en goudbruin kleuren.

  6. Verdeel de spinazie over de onderzijde van de broodjes en leg hier de burgers op.

  7. Verdeel de gebakken uien en champignons over de burgers en verdeel de plakjes tomaat hierover. Verdeel de avocado-hummus over de burgers en leg hier de bovenkant van de broodjes op. Smakelijk!


Wat is jouw favoriete burger recept? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Wat een mooie burger heb je daar gemaakt. Maar, gezien de titel, ben ik dan ook weer heel benieuwd hoe boordevol eiwit deze burger dan is? Heb je de voedingswaarde ook erbij? Ben zelf, naast de eiwitten, ook erg vd vezels..... hoe zit het daarmee in dit recept?

11:48 19 januari 2024

Hoi Claudia, dankjewel!! Deze burgers (gemaakt volgens het recept) bevatten 26,4 gram eiwitten per stuk, wat aan de hoge kant is. Ik snap dat je benieuwd bent naar de vezels, helaas heb ik geen antwoord op je vraag. Wij hebben de rest van de voedingswaarden niet berekend en echt alleen de focus gelegd op de eiwitten. Sorry!

11:48 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.