Deze heerlijke taart is een echte treat! Heb je de tijd? Duik dan zeker eens de keuken in om de pompoen-worteltaart te maken, en daarna er samen van te genieten!
Wat heb je nodig voor de pompoen-worteltaart?
Voor de taart
180 g wortel
180 g pompoen
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 tl gemberpoeder
1/4 el nootmuskaat
merg van 1 vanillestokje
mespuntje zout
265 g bruine basterdsuiker
4 eieren
250 ml zonnebloemolie
Voor de crème laag
250 g mascarpone
150 g poedersuiker
2 el citroensap
120 g granaatappel pitten
Hoe maak je de pompoen-worteltaart?
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een bakblik in met een doorsnee van 25 cm. Rasp de wortel en pompoen samen fijn in een keukenmachine. Meng de volgende droge ingrediënten met elkaar; bakmeel, bakpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat, vanille, zout en suiker. Klop vervolgens de eieren samen met de zonnebloemolie tot een luchtig beslag. Voeg vervolgens toe aan de droge ingrediënten en schep de wortel en pompoen er doorheen. Doe het mengsel in een bakblik en plaats in het midden van de oven. Bak de taart gedurende 30 min. Doe de prikker test door een prikker in de taart te steken en te kijken of de binnenkant nog zacht is. Is dit het geval plaats de taart dan nog even in de oven totdat de prikker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de crème laag. Mix de mascarpone met het poedersuiker en citroensap tot een glad mengsel. Zodra de taart afgekoeld is kun je de taart versieren met de crème laag en eventueel granaatappelpitten.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.