Recepten
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Dit is het ideale hoofdgerecht: kleurrijk, warm en winters, met aardse smaken en een feestelijke presentatie.
Wat heb je nodig?
Voor de pompoen:
4 kleine pompoenen
4 eetlepels olijfolie
zout en peper
Voor de vulling:
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram gierst
250 gram rauwe boerenkool
1 bakje kastanjechampignons
handvol cranberries
handvol pecannoten
handvol salie
handvol bieslook
3 eetlepels witte wijnazijn
zout en peper
Hoe maak je deze gevulde pompoen?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoenen zorgvuldig doormidden zodat je twee gelijke helften hebt. Snij de bovenkant en de onderkant er vanaf zodat ze kunnen staan als een bakje. Ontdoe de pompoenen van hun zaaden en draadjes, positioneer op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en zout en peper naar smaak. Laat roosteren gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn.
Maak ondertussen de vulling. Kook de gierst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij ondertussen de ui en de knoflook fijn en de champignons in blokjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en laat de ui en de knoflook fruiten. Voeg de champignons toe en kook tot ze zacht worden. Voeg de boerenkool en de salie toe samen met de witte wijnazijn en kook tot de boerenkool fel groen kleurt en begint te slinken. Doe het champignon-boerenkool mengsel in een kom en mix met de gierst. Hak nu de pecannoten en rooster in een koekenpan tot ze goudbruin kleuren en knapperig zijn. Voeg de bieslook, de helft van de cranberries en de pecannoten toe aan de gierst en breng op smaak met zout en peper. Vul de geroosterde pompoenbakjes met het gierstmengsel en garneer met de rest van de cranberries en de pecannoten. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
Ga jij met kerst voor dit unieke hippe vegetarische pompoenmenu? Of kies je een van de gerechten? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de pompoen:
4 kleine pompoenen
4 eetlepels olijfolie
zout en peper
Voor de vulling:
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram gierst
250 gram rauwe boerenkool
1 bakje kastanjechampignons
handvol cranberries
handvol pecannoten
handvol salie
handvol bieslook
3 eetlepels witte wijnazijn
zout en peper
Hoe maak je deze gevulde pompoen?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoenen zorgvuldig doormidden zodat je twee gelijke helften hebt. Snij de bovenkant en de onderkant er vanaf zodat ze kunnen staan als een bakje. Ontdoe de pompoenen van hun zaaden en draadjes, positioneer op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en zout en peper naar smaak. Laat roosteren gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn.
Maak ondertussen de vulling. Kook de gierst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij ondertussen de ui en de knoflook fijn en de champignons in blokjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en laat de ui en de knoflook fruiten. Voeg de champignons toe en kook tot ze zacht worden. Voeg de boerenkool en de salie toe samen met de witte wijnazijn en kook tot de boerenkool fel groen kleurt en begint te slinken. Doe het champignon-boerenkool mengsel in een kom en mix met de gierst. Hak nu de pecannoten en rooster in een koekenpan tot ze goudbruin kleuren en knapperig zijn. Voeg de bieslook, de helft van de cranberries en de pecannoten toe aan de gierst en breng op smaak met zout en peper. Vul de geroosterde pompoenbakjes met het gierstmengsel en garneer met de rest van de cranberries en de pecannoten. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
Ga jij met kerst voor dit unieke hippe vegetarische pompoenmenu? Of kies je een van de gerechten? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.