Pompoenmenu: pompoenscone
Isabel Boerdam

Pompoenmenu: pompoenscone

dinsdag 16 december 2014
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Ieder diner begint met een broodje, dus in dit geval een pompoenscone. Super lekker, origineel en een goed begin van je diner.

Wat heb je nodig?
250 gram pompoen
takje rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
250 gram bloem
20 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
100 gram boter
50 gram parmezaanse kaas, geraspt
250 mililiter karnemelk, plus een kopje voor de garnering
zout en peper

Hoe maak je deze pompoenscones?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdoe de pompoen van haar zaden en snij in blokjes. Meng de pompoen met de olijfolie, de rozemarijn en wat zout en peper. Rooster in de oven gedurende 15 minuten tot de pompoen zacht is. Verhoog daarna de temperatuur naar 200 graden. Meng dan in een keukenmachine de bloem met de suiker, de geraspte parmezaanse kaas en het bakpoeder. Snij ondertussen de boter in blokjes en voeg toe zodat er een soort van krummeldeeg ontstaat. Voeg dan de stukjes pompoen toe samen met de geraspte parmezaanse kaas en tot slot de karnemelk. Laat de keukenmachine draaien tot er een deeg ontstaat. Verdeel het deeg over ingevette muffinvormpjes of van die cupcakepapiertjes, besprenkel met wat extra karnemelk en bak in 15 minuten gaar. Je pompoenscone is klaar om te serveren!

Bron: PS Parool

Ga jij met kerst voor dit unieke hippe vegetarische pompoenmenu? Of kies je een van de gerechten? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Het duurde even, maar ik heb de scones gemaakt; amandelmeel ipv bloem honing ipv suiker en yogurt, omdat in Frankrijk geen karnemelk te vinden is. Ze zijn verrukkelijk, alleen oppassen voor zwart worden. Want; Amandelmeel brandt sneller aan - afdekken dus en geen siliconenvorm gebruiken. Nu nog een hartige variant. Met groet

12:22 19 januari 2024

Wat leuk om te horen Tida, dankjewel!!

12:22 19 januari 2024

Lijkt me heerlijk, maar ik eet geen bloem (koolhydraten). Ik ga het proberen met kikkererwten meel en laat het resultaat weten

12:22 19 januari 2024

Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat! Kokosmeel of amandelmeel anders? Lijkt me ook lekker omdat deze scone ligt zoet is… Hoor graag!

12:22 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.