Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor het deeg
Ingrediënten voor de taart
Zo maak je deze pompoentaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de bloem samen met de havervlokken, de boter en het zout in een keukenmachine en maal tot een geheel. Voeg een voor een de eetlepels water toe tot er een mooi deeg ontstaat.
Stap 2
Druk het deeg in een springvorm, helemaal tot de randjes en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat het deeg gedurende 10 minuten blind bakken in de oven (wij leggen een bakpapier in de taartvorm met daarop een kleine pandekstel, dat werkte perfect), haal daarna de blinde vulling eruit en bak nog 5-10 minuten tot ook de bodem ‘droog’ gebakken is.
Stap 3
Laat de oven aan staan terwijl je de zaden en draadjes van de pompoen verwijderd en deze in blokjes snijdt.
Stap 4
Leg de pompoen op een bakplaat, besprenkel royaal met olijfolie, peper en zout en rooster in 10 minuten beetgaar.
Stap 5
Pel ondertussen de rode uien en snij in grote ringen. Verhit olijfolie in een koekenpan, voeg de uien toe en bestrooi met zout. Blijf roeren gedurende 10 minuten tot de uien glazig beginnen te worden en donkere plekken krijgen. Verlaag het vuur en laat nog 10 minuten bakken tot ze gekarameliseerd zijn. Voeg op het laatst 1 eetlepel balsamico azijn toe, laat deze opnemen door de uien en haal dan van het vuur.
Stap 6
Pel de knoflook, snij fijn en verhit opnieuw olijfolie in de koekenpan. Voeg de knoflook toe en laat een minuutje fruiten. Voeg dan de spinazie toe met wat zout en laat gedurende enkele minuten roerbakken tot de spinazie begint te slinken. Voeg ook 1 eetlepel balsamico azijn toe en haal van het vuur.
Stap 7
Meng de spinazie met de uien, 3/4de van de pompoen en de helft van de feta. Mix dit met de eieren en voeg zout en peper toe naar smaak. Doe de vulling in de taart, bedek met de overige pompoen en feta en bak in 30 minuten goudbruin en gaar. Garneer met wat verse peterselie. Je bent klaar om te serveren!
Heb jij deze pompoentaart met spinazie en feta gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
8 Reacties
Waarom moet de oven zo lang aan blijven terwijl je het grootste deel van het recept dan nog moet uitvoeren...? Dat duurt zeker drie kwartier! Zet die oven ondertussen UIT zou ik zeggen, een oven warmt toch snel op? Dit recept kost al genoeg energie met 2x 10 minuten blind bakken, 2x 10 minuten uiten bakken etc. en dan nog 30 min. taart bakken.. hopelijk kan je er wel minstens met 4 personen van eten (denk het wel).
12:21 19 januari 2024Dank voor je feedback Els! Je kunt er zeker met 4 personen van eten :-) We zullen er in de toekomst extra rekening mee houden!
12:21 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hoe groot is de taartvorm? Wil deze taart vandaag maken :-)
12:21 19 januari 2024Dag Anouk, oeh sorry ik hoop dat deze reactie nog optijd komt. Die van ons was 26cm maar 24cm kan ook prima, dan maak je hem gewoon wat hoger. Eetsmakelijk!
12:21 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heerlijke taart! En ik ben niet eens vegetariër. Omdat ik geen feta en spinazie in huis had, heb ik hem wel behoorlijk aangepast ;-), maar het resultaat was toch zeer geslaagd. Ik heb de pompoen geroosterd met wel 10 teentjes knoflook en Provençaalse kruiden. Verder rode ui gebakken met prei (wegens ontbreken spinazie) en balsamico. Afgewerkt met ei, mozzarella en nogmaals provencaalse kruiden.
12:21 19 januari 2024Wat goede variant Sandra, creatief! Leuk om te horen - dankjewel!
12:21 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Met de bodem varieer ik overigens. Boekweitmeel met kikkererwtenmeel, speltmeel... experimenteren blijft leuk. En de balsamico-azijn heb ik weggelaten. Dat is één van de weinige dingen die ik echt niet kan waarderen.
12:21 19 januari 2024Goed idee ook met kikkererwtenmeel, dat lijkt me erg lekker, dank voor de variatie-tip!
12:21 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.