Portobello-pizzaatjes gevuld met quinoa
Isabel Boerdam

Portobello-pizzaatjes gevuld met quinoa

dinsdag 01 april 2014
Dit is echt een subliem smulgerecht! Als je dol bent op de Italiaanse smaaksensatie en pizza niet kan laten staan dan is dit de meest geniale gezonde(re) variant. De portobello wordt super sappig in de oven en de quinoa neemt de smaak op van de pittige tomatensaus, de gesmolten mozzarella tot slot maakt het helemaal af!

Wat heb je nodig?
4 portobello’s
kopje quinoa
1 pot tomatensaus (kies je favoriet of maak hem zelf!)
2 tenen knoflook
8 blaadjes basilicum
½ theelepel oregano
4 plakken mozzarella
zout en peper

Hoe maak je deze portobellopizzaatjes?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steel van de portobello’s zonder hem te beschadigen, leg op een bakblik en bak gedurende 10 minuten. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen de knoflook en de basilicum fijn. Roer zodra de quinoa klaar is de tomatensaus, de knoflook, de basilicum en de oregano door de quinoa en breng op smaak met zout en peper. Haal de portobello’s na 10 minuten uit de oven, laat het vocht eruit lopen en vul rijkelijk met het quinoamengsel. Leg op iedere portobello een plak mozzarella en laat nog 10 minuten bakken. Je kan op het laatst de grill aanzetten om de mozzarella goudbruin te laten kleuren. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Mozarella, is net zoals de meeste kazen NIET vegetarisch. Zeer veel kazen hebben dierlijk stremsel als ingredient.

12:21 19 januari 2024

Beste Ikke, Bedankt voor je opmerking! Helaas is het zo dat veel kazen nog dierlijk stremsel bevatten. Op de website van de vegetariërsbond kan je een overzicht vinden van vegetarische kazen: https://www.vegetariers.nl/bewust/product-keurmerk Dit helpt al een beetje in het kiezen van de vegetarische kazen in de supermarkt :-) Groetjes, Daniëlle

12:21 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.