Ben jij een zoetekauw, maar wil je tegelijkertijd ook op je gezondheid letten? Dan komt hier de oplossing: in Puur Zoet van Mariette van Tuyl staan verschillende recepten met pure, voedzame ingrediënten voor de meest lekkere zoete baksels. Allemaal zonder te veel gedoe en met toegankelijke ingrediënten. Puur Zoet bevat meer dan 80 makkelijke lactosevrije en glutenvrije zoete recepten, waarvan er bijna 60 vegan zijn, YUM!
Ook deze ontbijttaartjes met yoghurt en vers fruit zijn gluten- en lactosevrij. Ze zijn ook makkelijk vegan te maken. En ochtenden zijn toch veel leuker als je ze begint met een taartje? ;) Varieer met het fruit dat jij wilt en begin zo jouw dag heel goed!
Ingrediënten
Voor 4 stuks
50 gram zonnebloempitten
50 gram grove havervlokken
1 el ahornsiroop
75 gram banaan
1 tl kaneel
(kokos)yoghurt
vers fruit
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Vet vier tartelettevormpjes (Ø 10 cm) in.
3. Maal de zonnebloempitten fijn in de keukenmachine en maal ze daarna samen met de ahornsiroop, banaan en kaneel tot een smeuïg papje. Schep de havervlokken er goed doorheen.
4. Verdeel het mengsel over de tartelettevormpjes en druk het stevig aan. Het mengsel is wat plakkerig, dus eventueel helpt het om je handen nat te maken.
5. Bak in 20-25 minuten af. Volledig afgekoeld zijn de taartjes lekker knapperig.
6. Schep drie eetlepels (kokos)yoghurt in elk taartje en top ze af met vers fruit.
Je kan de taartjes 4 dagen bewaren, luchtdicht verpakt (zonder vulling).
Puur Zoet
Auteur: Mariette van Tuyl
Uitgeverij: Forte Culinair
ISBN: 9789462501935
Prijs: €24,99
Receptfotografie: Mariette van Tuyl
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Ook deze ontbijttaartjes met yoghurt en vers fruit zijn gluten- en lactosevrij. Ze zijn ook makkelijk vegan te maken. En ochtenden zijn toch veel leuker als je ze begint met een taartje? ;) Varieer met het fruit dat jij wilt en begin zo jouw dag heel goed!
Ingrediënten
Voor 4 stuks
50 gram zonnebloempitten
50 gram grove havervlokken
1 el ahornsiroop
75 gram banaan
1 tl kaneel
(kokos)yoghurt
vers fruit
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Vet vier tartelettevormpjes (Ø 10 cm) in.
3. Maal de zonnebloempitten fijn in de keukenmachine en maal ze daarna samen met de ahornsiroop, banaan en kaneel tot een smeuïg papje. Schep de havervlokken er goed doorheen.
4. Verdeel het mengsel over de tartelettevormpjes en druk het stevig aan. Het mengsel is wat plakkerig, dus eventueel helpt het om je handen nat te maken.
5. Bak in 20-25 minuten af. Volledig afgekoeld zijn de taartjes lekker knapperig.
6. Schep drie eetlepels (kokos)yoghurt in elk taartje en top ze af met vers fruit.
Je kan de taartjes 4 dagen bewaren, luchtdicht verpakt (zonder vulling).
Puur Zoet
Auteur: Mariette van Tuyl
Uitgeverij: Forte Culinair
ISBN: 9789462501935
Prijs: €24,99
Receptfotografie: Mariette van Tuyl
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.