Niet iedereen is fan van brandnetels, maar deze plant is uiterst geschikt om mee te kokkerellen! Wist jij bijvoorbeeld dat in de brandnetel meer voedingswaarden zitten dan in menig andere groenten! Zo bevat het veel meer eiwitten, ijzer en vitaminen dan spinazie. Dit leek ons een perfecte reden om dit recept voor deze quiche uit het boek 'Het brandnetelboek' van Natasja van der Meer te delen. Lees snel verder!
Ingrediënten
voor vier personen
3 eieren
3 handenvol verse brandneteltoppen
1 rol vers bladerdeeg
1 sjalot
1 teentje knoflook
250 g cherrytomaten
125 g geraspte gruyére
100 ml slagroom
1 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en druk goed aan bij de randen.
2. Blancheer de brandneteltoppen kort in kokend water en spoel na met koud water. Snijd de blaadjes in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en doe hetzelfde met de knoflook. Halveer de cherrytomaten.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Doe de tomaatjes erbij, als de sjalot transparant is geworden. Blijf 5 minuten regelmatig omroeren. Voeg in de laatste minuut de brandnetel toe.
4. Klop de eieren los met de slagroom, meng de gruyére erdoorheen en voeg peper en zout toe naar smaak.
5. Schep het groentemengsel in de vorm met bladerdeeg en schenk het eimengsel eroverheen.
6. Bak de quiche in 40-45 minuten in de oven gaar.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten op Instagram met een foto van een zelfgemaakt recept en tag ons via @dehippevegetariër of #dehippevegetariër. Of laat een reactie achter!
Het brandnetelboek
bol.com | Libris
Natasja van der Meer
€24,99 | Terra
ISBN 9 789089 899132
Ingrediënten
voor vier personen
3 eieren
3 handenvol verse brandneteltoppen
1 rol vers bladerdeeg
1 sjalot
1 teentje knoflook
250 g cherrytomaten
125 g geraspte gruyére
100 ml slagroom
1 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en druk goed aan bij de randen.
2. Blancheer de brandneteltoppen kort in kokend water en spoel na met koud water. Snijd de blaadjes in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en doe hetzelfde met de knoflook. Halveer de cherrytomaten.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Doe de tomaatjes erbij, als de sjalot transparant is geworden. Blijf 5 minuten regelmatig omroeren. Voeg in de laatste minuut de brandnetel toe.
4. Klop de eieren los met de slagroom, meng de gruyére erdoorheen en voeg peper en zout toe naar smaak.
5. Schep het groentemengsel in de vorm met bladerdeeg en schenk het eimengsel eroverheen.
6. Bak de quiche in 40-45 minuten in de oven gaar.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten op Instagram met een foto van een zelfgemaakt recept en tag ons via @dehippevegetariër of #dehippevegetariër. Of laat een reactie achter!
Het brandnetelboek
bol.com | Libris
Natasja van der Meer
€24,99 | Terra
ISBN 9 789089 899132
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ik hou van je ideeën; ze zijn leuk.
11:34 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.