Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort
Isabel Boerdam

Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort

maandag 09 september 2013
Naar recept

Ingrediënten

Voor

4

personen

Quinoa-salade

Dressing

Garnituur

Hoe maak je deze kunstige quinoa?

Stap 1

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Doe ondertussen de bevroren tuinbonen in een koekenpan en laat ontdooien op een laag vuur, wanneer ze bijna ontdooit zijn doe je er de bevroren doperwten bij zodat ze op hetzelfde moment klaar zijn (ontdooit = gaar). Snij de radijsjes in dunne plakjes en snij de druiven doormidden. Gooi de doperwten, de tuinbonen, de radijsjes, de druiven en de rucola in een slakom. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie en wittewijnazijn met het sap van de limoenen en de honing en zorg dat er een egale dressing ontstaat. Meng deze dressing door de groenten in de slakom en voeg vervolgens de afgekoelde quinoa toe, meng opnieuw. Schep de quinoa-salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de gekruimelde blauwe kaas en grofgehakte pecannoten. Je bent klaar om te serveren!

Opmerkingen

Dit recept is een kleurig kunstwerk op je bord en is gevuld met ingrediënten zoals radijsjes en tuinbonen die ik zelf weleens neig te vergeten… Eigenlijk zijn ze super lekker en gezond! En het ziet er ook nog eens leuk uit. De roquefort (of andere blauwe kaas) in dit gerecht is een echte smaakmaker zonder dat je er veel van hoeft te gebruiken, in combinatie met de lichtzoete witte druif is het een palet van smaken waar ik dolgelukkig van word.

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.