Gelukkig is het nog prachtig zomers weer, en daar hoort natuurlijk zomers eten bij! Denk aan frisse, lichte en fruitige gerechten waarvan je heerlijk in het zonnetje kan genieten. Deze rabarber-aardbeimoes is hier perfect voor!
De ideale combinatie
Bij rabarber moet altijd veel suiker, want puur is ‘ie (te) zuur. Veel suiker willen we natuurlijk niet, dus combineren wij ze met Hollandse aardbeien. Door het natuurlijke zoet, hoeven we minder suiker te gebruiken en ze zijn ook een goede tegenhanger van de zure rabarber. Aardbeien en rabarber is daarom een winnend duo in deze rabarber-aardbeimoes.
Wat heb je nodig?
750 g rabarber
20 g kokosbloesemsuiker
125 ml water
250 g aardbeien
Hoe maak je deze rabarber-aardbeimoes?
Snij de harde uiteinden van de rabarber en snij in stukken van ca. 5 cm. Doe de rabarber met de suiker en het water in een grote pan. Laat dit ongeveer 5 à 10 minuten pruttelen en voeg op de helft de aardbeien toe. Laat het geheel vervolgens nog pruttelen tot al het fruit zacht is geworden.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
De ideale combinatie
Bij rabarber moet altijd veel suiker, want puur is ‘ie (te) zuur. Veel suiker willen we natuurlijk niet, dus combineren wij ze met Hollandse aardbeien. Door het natuurlijke zoet, hoeven we minder suiker te gebruiken en ze zijn ook een goede tegenhanger van de zure rabarber. Aardbeien en rabarber is daarom een winnend duo in deze rabarber-aardbeimoes.
Wat heb je nodig?
750 g rabarber
20 g kokosbloesemsuiker
125 ml water
250 g aardbeien
Hoe maak je deze rabarber-aardbeimoes?
Snij de harde uiteinden van de rabarber en snij in stukken van ca. 5 cm. Doe de rabarber met de suiker en het water in een grote pan. Laat dit ongeveer 5 à 10 minuten pruttelen en voeg op de helft de aardbeien toe. Laat het geheel vervolgens nog pruttelen tot al het fruit zacht is geworden.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Hallo, Hoe lang is deze mousse houdbaar in de koelkast?
12:12 19 januari 2024Hi Tineke, je kunt mousse over het algemeen 3-5 dagen in de koelkast bewaren :-)
12:12 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Voor hoeveel potjes is dit recept ?
12:12 19 januari 2024Hoi Eline, ik dat hangt er echt van af welk formaat potje je gebruikt. Ik denk dat je echter wel een aantal kleine potjes of 1-2 grote kan vullen met de moes.
12:12 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.