Een unieke soep met een Vietnamees tintje. Een combinatie die ik zelf nooit bedacht zou hebben tot ik op dit recept stuitte en het niet kon laten om het uit te proberen. Het resultaat? Een heerlijke zomerse soep, licht pittig, die menigeen zal verrassen! Heerlijk als lunch in de zomer, als bijzonder voorgerecht of met een stevig stuk brood zelfs als lichte avondmaaltijd.
Wat heb je nodig?
Voor de soep:
4 tomaten
4 stengels rabarber
½ ananas
1,5 liter groentebouillon
1 teen knoflook, fijngeperst
2 eetlepels sojasaus of tamari
1,5 theelepel suiker
olijfolie, zout en peper
Voor de garnering:
handje lenteui, in ringetjes
handje versnipperde koriander
handje geroosterde pijnboompitten
Hoe maak je deze unieke soep?
Snij de tomaat, de rabarber en de ananas in blokjes. Verhit olijfolie in een grote pan en laat de knoflook kort fruiten. Voeg 0,5 theelepel suiker toe en ruim peper en zout. Voeg een beetje van de groentebouillon toe zodat de tomaten onder water staan en breng aan de kook. Voeg zodra de tomaten zacht geworden zijn de rabarber en de ananas toe samen met de sojasaus, de rest van groentebouillon, de suiker en weer ruim peper en zout. Laat nog 15 minuten zachtjes koken. Garneer met de lenteui, de koriander en de pijnboompitten en serveer direct.
Bron: The Vietnamese Market Cookbook door Van Tran en Anh Vu
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de soep:
4 tomaten
4 stengels rabarber
½ ananas
1,5 liter groentebouillon
1 teen knoflook, fijngeperst
2 eetlepels sojasaus of tamari
1,5 theelepel suiker
olijfolie, zout en peper
Voor de garnering:
handje lenteui, in ringetjes
handje versnipperde koriander
handje geroosterde pijnboompitten
Hoe maak je deze unieke soep?
Snij de tomaat, de rabarber en de ananas in blokjes. Verhit olijfolie in een grote pan en laat de knoflook kort fruiten. Voeg 0,5 theelepel suiker toe en ruim peper en zout. Voeg een beetje van de groentebouillon toe zodat de tomaten onder water staan en breng aan de kook. Voeg zodra de tomaten zacht geworden zijn de rabarber en de ananas toe samen met de sojasaus, de rest van groentebouillon, de suiker en weer ruim peper en zout. Laat nog 15 minuten zachtjes koken. Garneer met de lenteui, de koriander en de pijnboompitten en serveer direct.
Bron: The Vietnamese Market Cookbook door Van Tran en Anh Vu
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
de soep was verrassend lekker van smaak. Top
12:20 19 januari 2024Leuk om te horen Marika!!
12:20 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.