Romige pompoensaus
Dit keer maken we geen tomatensaus voor bij de pasta, maar kiezen we voor hèt seizoensproduct van de herfst: de pompoen. De zachte, romige textuur van pompoen gaat perfect samen met de romige smaken van de kookroom en gepofte knoflook.
Door de flespompoen eerst te ‘braden’ in de oven op een takje tijm, zorgen we ervoor dat de smaken van de tijm in het vruchtvlees trekken. Hierdoor wordt het nog smaakvoller!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de pasta
Ingrediënten voor de pompoensaus
Hoe maak ik deze pasta?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Snijd de pompoenhelften een paar keer in en besprenkel met met olijfolie, zout en peper. Snijd de bovenkant van de bol knoflook. Leg de pompoenhelften met het vruchtvlees naar beneden op de takjes tijm op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier ook de bol knoflook bij. Besprenkel de knoflook en tijm met de olijfolie en rooster de bakplaat 25 minuten in het midden van de oven totdat de pompoen gaar is geworden.
Stap 3
Schep het zachte vruchtvlees uit de pompoen en pers de knoflook uit zijn schil, doe deze samen met overige ingrediënten voor de saus in de keukenmachine en mix of puls tot een glad geheel.
Stap 4
Bereid ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Stap 5
Verhit de pompoensaus in een steelpan op middelhoge temperatuur voor 5-6 minuten totdat deze warm is. Doe de basilicum en de pasta hierbij en roer goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de pasta over de borden, garneer eventueel met nog wat basilicum.
Heb jij deze pasta gemaakt? Of heb jij nog een ander favoriet recept wat wij moeten proberen?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Zoek je een goed koksmes om door de pompoen heen te komen? Neem dan een kijkje in dit artikel met onze favoriete messen! Benieuwd naar welke snijplanken wij het allerbest vinden? Neem dan een kijkje in dit artikel!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.