Rijstpudding met mango en amandelen
Tessa Emmen

Rijstpudding met mango en amandelen

zaterdag 23 september 2023
Naar recept
Ontbijt
Thais

Je waant je even in Thailand met dit recept voor een rijstpudding met heerlijke smaken van geroosterde kokos en zoete mango! Deze vezelrijke rijstpudding, geïnspireerd op een Thais dessert, komt rechtstreeks uit ons e-book Volwaardig Vegan. En geloof ons, dit recept is zeker volwaardig! Dankzij de combinatie van sojamelk en zilvervliesrijst zit dit ontbijt boordevol eiwitten en vezels, waardoor je verzadigd blijft tot aan de lunch!

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
40 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm sojamelk in een kookpan op middelhoge temperatuur en voeg hier de zilvervliesrijst aan toe. Kook de rijst tot al het vocht is opgenomen, dit duurt ongeveer 30-35 minuten. Roer het af en toe goed door met een garde om de rijst los te kloppen. Haal de rijst van de warmtebron en laat afkoelen.

Stap 2

Voeg de agavesiroop, en eventueel het vanille extract, toe aan de pan en roer het geheel nog eens goed door.

Stap 3

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster het amandelschaafsel en de kokossnippers 5-6 minuten, terwijl je de pan in beweging houdt.

Stap 4

Verwijder, wanneer het amandelschaafsel en de kokossnippers beginnen te geuren, de pan van de warmtebron en laat afkoelen.

Stap 5

Verdeel de rijst en de mangoblokjes over vier kommen. Garneer de rijstpudding met amandelschaafsel en kokossnippers.

Stap 6

Serveer de rijstpudding met mangoblokjes direct of bewaar 1-2 dagen in de koelkast en neem het ontbijt mee voor onderweg

Tip 


Wil je ’s ochtends wat tijd besparen? Gebruik dan overgebleven rijst van een eerdere maaltijd om de bereidingstijd te verkorten. Gebruik in dit geval 100 gram gekookte rijst per persoon en 200 milliliter sojamelk per persoon en kook het 20-25 minuten.

Volwaardig vegan

€ 4,99

De Hippe Vegetariër

volwaardig vegan

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd uit ons e-book ‘Volwaardig Vegan‘?

Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.