Je waant je even in Thailand met dit recept voor een rijstpudding met heerlijke smaken van geroosterde kokos en zoete mango! Deze vezelrijke rijstpudding, geïnspireerd op een Thais dessert, komt rechtstreeks uit ons e-book Volwaardig Vegan. En geloof ons, dit recept is zeker volwaardig! Dankzij de combinatie van sojamelk en zilvervliesrijst zit dit ontbijt boordevol eiwitten en vezels, waardoor je verzadigd blijft tot aan de lunch!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm sojamelk in een kookpan op middelhoge temperatuur en voeg hier de zilvervliesrijst aan toe. Kook de rijst tot al het vocht is opgenomen, dit duurt ongeveer 30-35 minuten. Roer het af en toe goed door met een garde om de rijst los te kloppen. Haal de rijst van de warmtebron en laat afkoelen.
Stap 2
Voeg de agavesiroop, en eventueel het vanille extract, toe aan de pan en roer het geheel nog eens goed door.
Stap 3
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster het amandelschaafsel en de kokossnippers 5-6 minuten, terwijl je de pan in beweging houdt.
Stap 4
Verwijder, wanneer het amandelschaafsel en de kokossnippers beginnen te geuren, de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
Stap 5
Verdeel de rijst en de mangoblokjes over vier kommen. Garneer de rijstpudding met amandelschaafsel en kokossnippers.
Stap 6
Serveer de rijstpudding met mangoblokjes direct of bewaar 1-2 dagen in de koelkast en neem het ontbijt mee voor onderweg
Tip
Wil je ’s ochtends wat tijd besparen? Gebruik dan overgebleven rijst van een eerdere maaltijd om de bereidingstijd te verkorten. Gebruik in dit geval 100 gram gekookte rijst per persoon en 200 milliliter sojamelk per persoon en kook het 20-25 minuten.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd uit ons e-book ‘Volwaardig Vegan‘?
Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.