Kennen jullie Risoni, ook wel bekend als Orzo? Ik zou het beschrijven als een mix tussen pasta en risotto. Het is een risotto-achtige korrel, zo zacht als pasta. Een super leuk graan waar je hele leuke dingen mee kan doen, zoals in deze bijzondere combinatie met mango, kikkererwten en rucola, met een heerlijke romige tahindressing. Perfect als avondmaaltijd, rijke lunch of tussengerecht bij een dinertje!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
150 gram risoni of orzo (evt kan je dit ook maken met boekweit of spelt)
1 mango
1 komkommer
1 blik gekookte kikkererwten
1 rode ui
1 rode peper
handvol kruiden (basilicum, munt, peterselie)
zakje verse rucola
Voor de dressing:
2 eetlepels tahini
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels water
1 citroen, het sap
1 eetlepel witte wijn azijn
½ theelepel komijn
½ theelepel paprikapoeder
zout en peper
Voor de garnering:
Handje geroosterde pijnboompitten
Hoe maak je deze risoni?
Begin met de dressing: meng alle ingrediënten, proef en breng op smaak met extra tahini, specerijen of citroen en laat afkoelen. Bereid de risoni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af. Schil ondertussen de mango en snij in blokjes samen met de komkommer. Snij de rode ui fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij ook fijn. Doe de gekookte risoni samen met de mango, komkommer, kikkererwten, ui, rode peper en verse kruiden in een kom, meng met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Leg een bedje van rucola op de borden of op een grote schaal, verdeel hierover de risoni salade en bestrooi met geroosterde pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
150 gram risoni of orzo (evt kan je dit ook maken met boekweit of spelt)
1 mango
1 komkommer
1 blik gekookte kikkererwten
1 rode ui
1 rode peper
handvol kruiden (basilicum, munt, peterselie)
zakje verse rucola
Voor de dressing:
2 eetlepels tahini
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels water
1 citroen, het sap
1 eetlepel witte wijn azijn
½ theelepel komijn
½ theelepel paprikapoeder
zout en peper
Voor de garnering:
Handje geroosterde pijnboompitten
Hoe maak je deze risoni?
Begin met de dressing: meng alle ingrediënten, proef en breng op smaak met extra tahini, specerijen of citroen en laat afkoelen. Bereid de risoni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af. Schil ondertussen de mango en snij in blokjes samen met de komkommer. Snij de rode ui fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij ook fijn. Doe de gekookte risoni samen met de mango, komkommer, kikkererwten, ui, rode peper en verse kruiden in een kom, meng met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Leg een bedje van rucola op de borden of op een grote schaal, verdeel hierover de risoni salade en bestrooi met geroosterde pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Beste Isabel, Er staat bij dressing 'laat afkoelen' maar er staat niet dat het opgewarmd moet worden. Wordt hier bedoeld in de koelkast? Groetjes, Suzanne
12:17 19 januari 2024Hi Suzanne, Ik ben bang dat hier iets is misgegaan in de tekst! Je kunt de dressing gewoon apart zetten, dit hoeft niet in de koelkast. Veel plezier met het recept maken! Lieve groet, Jitske
12:17 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hallo, Ik denk dat orzo/risoni geen graan is maar een pasta.
12:17 19 januari 2024Hoi! Dat klopt, wij vinden dat het zelf een beetje lijkt op een combinatie tussen graan en risottorijst.
12:17 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.