Risotto met paddenstoelen, aubergine en peer
Isabel Boerdam

Risotto met paddenstoelen, aubergine en peer

zaterdag 05 april 2014
Een bijzondere risotto-combi die ik jullie niet wilde onthouden! Een risotto met paddenstoelen, aubergine en peer. Een wonderlijke combi die met wat gekruimelde geitenkaas zorgt voor een romige verwenrisotto.

Wat heb je nodig?
Voor de risotto:
200 gram risottorijst
200 gram paddenstoelen
1 aubergine
1 peer
1 glas witte wijn (optioneel)
1 liter groentebouillon
1 eetlepel balsamicoazijn
1 ui
3 tenen knoflook
zout en peper

Voor de garnituur:
handje geroosterde pijnboompitten
handje kruimelde zachte geitenkaas

Hoe maak je deze bijzondere risotto?
Begin met snijden: snij de paddenstoelen, de aubergine en de peer in blokjes en hak de ui en de knoflook fijn. Verhit vervolgens olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg na enkele minuten de risottorijst toe en bak deze op hoog vuur tot de rijstkorrels glanzen. Blus de risotto met het glas witte wijn, zet het vuur laag en laat sudderen. Voeg zodra het vocht bijna is opgelost wat van de groentebouillon toe en ga daarmee door tot de korrels beginnen te zwellen en gaar zijn. Gemiddeld duurt dit 20 minuten. Terwijl je risotto rustig aan het garen is, verhit je in een koekenpan olijfolie. Voeg de aubergine en de balsamicoazijn toe en laat het vocht verdampen. Voeg na vijf minuten, zodra de aubergine zacht begint te worden, de paddenstoelen toe en bak deze nog even mee. Proef je risotto en voeg wanneer deze gaar is de aubergine en de paddenstoelen toe, breng op smaak met zout en peper. Roer als laatst de peer er doorheen. Schep nu de risotto op de (het liefst voorverwarmde) borden en bestrooi met de gekruimelde geitenkaas en de geroosterde pijnboompitten. Een feestmaal!

Bron: IKBENIRISNIET humoristisch Lifestyle blog van een vrolijke Iris 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.