Rode salade met kool, rode biet en granaatappel
Isabel Boerdam

Rode salade met kool, rode biet en granaatappel

dinsdag 05 november 2013
Deze rode salade is niet alleen een wonderlijk feest op je bord maar geeft ook het ultieme detoxgevoel. De bittere rode kool met de zachte biet, de zure granaatappelpitjes en de zoete cranberries geven een totale smaak- en structuurbeleving. Ideaal als lichte maaltijd voor het sporten of als voedzame lunch. Vitamientjes gegarandeerd!

Wat heb je nodig?
Voor de quinoa-salade:
250 gram quinoa (het liefst rode)
2 rode bieten (gekookt)
1 granaatappel, de pitjes
½ rode kool (gesneden)

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel granaatappelsap
zout en peper

Voor de garnituur:
Handvol gedroogde cranberries

Hoe maak je deze kunstige quinoa?
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel terwijl je het sap opvangt. Meng de eetlepels olijfolie met het granaatappelsap, doe deze dressing door de rode kool en laat even intrekken. Schil en snij de rode bieten in blokjes en meng deze samen met de rode kool en de granaatappelpitjes door de quinoa, breng op smaak met zout en peper. Schep de quinoa-salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de gedroogde cranberries. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.