Recepten
Wij vinden 14 februari de ideale dag om de keuken in te duiken en een heerlijk gerecht voor je partner, vrienden, familie of jezelf op tafel te zetten. Deze risotto met rode wijn, champignons, wortel en amandelschaafsel is het bewijs dat (zelf)liefde door de maag gaat! Ben je benieuwd geworden naar dit smaakvolle gerecht? Lees dan snel verder!
Ingrediënten
voor 2 personen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 witte ui, gesnipperd
200 g risottorijst
150 g wortelen, in schijfjes
150 g kastanjechampignons, in plakjes
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g boter
20 g amandelschaafsel
500 ml groentebouillon
150 ml droge rode wijn
1 el honing
1/2 tl kaneel
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de boter en olijfolie in een hoge pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur totdat de boter is gesmolten. Fruit hierin de knoflook en de ui 2-3 minuten totdat de ui glazig begint te worden.
2. Voeg de risottorijst toe en bak deze op middelhoge temperatuur 2-3 minuten mee mee totdat deze glazig is geworden. Blus af met de rode wijn en laat 3-4 minuten inkoken.
3. Voeg een soeplepel van de groentebouillon toe aan de risottorijst en roer goed door totdat de bouillon is opgenomen. Herhaal deze stappen totdat al de groentebouillon is opgenomen of totdat de risotto beetgaar is. Dit duurt 18-20 minuten. Voeg 2/3e van de Parmezaanse kaas toe als de risotto bijna gaar is en schep door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de wortels 3-5 minuten totdat deze beginnen te garen en lichtbruin kleuren. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de kaneel en de honing toe en schep goed door. Proef, breng op smaak met zout en peper en zet apart.
5. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster het amandelschaafsel 5 minuten totdat deze goudbruin kleurt.
6. Verdeel de risotto over twee borden, serveer met het champignon-wortelmengsel en garneer met het amandelschaafsel. Geniet er van!
Heb jij dit valentijnsrecept geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 2 personen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 witte ui, gesnipperd
200 g risottorijst
150 g wortelen, in schijfjes
150 g kastanjechampignons, in plakjes
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g boter
20 g amandelschaafsel
500 ml groentebouillon
150 ml droge rode wijn
1 el honing
1/2 tl kaneel
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de boter en olijfolie in een hoge pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur totdat de boter is gesmolten. Fruit hierin de knoflook en de ui 2-3 minuten totdat de ui glazig begint te worden.
2. Voeg de risottorijst toe en bak deze op middelhoge temperatuur 2-3 minuten mee mee totdat deze glazig is geworden. Blus af met de rode wijn en laat 3-4 minuten inkoken.
3. Voeg een soeplepel van de groentebouillon toe aan de risottorijst en roer goed door totdat de bouillon is opgenomen. Herhaal deze stappen totdat al de groentebouillon is opgenomen of totdat de risotto beetgaar is. Dit duurt 18-20 minuten. Voeg 2/3e van de Parmezaanse kaas toe als de risotto bijna gaar is en schep door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de wortels 3-5 minuten totdat deze beginnen te garen en lichtbruin kleuren. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de kaneel en de honing toe en schep goed door. Proef, breng op smaak met zout en peper en zet apart.
5. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster het amandelschaafsel 5 minuten totdat deze goudbruin kleurt.
6. Verdeel de risotto over twee borden, serveer met het champignon-wortelmengsel en garneer met het amandelschaafsel. Geniet er van!
Heb jij dit valentijnsrecept geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.