Romige avocado gazpacho
Isabel Boerdam

Romige avocado gazpacho

maandag 11 augustus 2014
Niets is zo passend als gazpacho op een warme zomerse dag. Heerlijk frisse koude soep. Deze variant met avocado, kokosmelk en citroensap is enorm verfijnd en net even anders dan anders. Perfect om mee te nemen naar de picknick, te serveren als voorgerecht of als lichte lunch.

Wat heb je nodig?
Voor de soep:
2 avocado’s, gepeld en zonder pit
1 glas koud water
½ blik kokosmelk
1 citroen, het sap
4-8 drupjes tabasco
handje bieslook, grof gehakt
3 takjes dille
2 ijsklontjes
1 theelepel zout

Voor de garnering:
Handje geroosterde pompoenpitten
Handje dille en bieslook, fijn gesneden
Scheutje olijfolie

Hoe maak je dit fijne soepje?
Doe de avocado’s in de keukenmachine samen met het water, de kokosmelk, het citroensap, de tabasco (naar smaak), de bieslook, de dille, de ijsklontjes en het zout. Meng tot een egale massa en breng op smaak met extra citroensap, tabasco, kokosmelk, kruiden, zout of peper. Verdeel over de glazen en serveer met een klein scheutje olijfolie, geroosterde pompoenpitten en fijngesneden verse kruiden.

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.