Zelf paddenstoelenbouillon maken
Paddenstoelenbouillon is helemaal niet moeilijk om zelf te maken en zorgt ervoor dat jouw gerechten die diepe, umami-achtige smaak krijgen.
Het geheim van een goede paddenstoelenbouillon ligt in het langzaam trekken van de paddenstoelen in water, waarbij alle smaakvolle stoffen, zoals mineralen en antioxidanten, in de vloeistof vrijkomen. Of je nu kiest voor een vegetarische of veganistische variant, paddenstoelenbouillon is de perfecte manier om een rijke, complexe smaak toe te voegen aan je gerechten zonder zware vleesbouillons!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Hoe maak je deze champignonsoep?
Stap 1
Snipper de ui, snijd het eekhoorntjesbrood fijn, snijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukken.
Stap 2
Verhit 25 gram margarine in een grote kookpan en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Pers de knoflook, rits de tijm en voeg dit samen met de kastanjechampignons toe aan de pan en roerbak 5 minuten mee.
Stap 3
Voeg de bloem toe aan de pan en roerbak 1 minuut mee alvorens je het water toevoegt aan de pan.
Stap 4
Voeg tot slot het laurierblaadje en gedroogde eekhoorntjesbrood toe aan de pan, breng het geheel aan de kook, breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten op een lage temperatuur pruttelen.
Stap 5
Verhit ondertussen nog 25 gram margarine in een koekenpan en bak de gemengde paddenstoelen, terwijl je deze af en toe omschudt, op hoge temperatuur gaar. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Stap 6
Haal de champignonsoep van het vuur, verwijder het laurierblad en blend kort met behulp van een staafmixer. Roer hier de kookroom door en verdeel de soep over de kommen. Verdeel de gemengde paddenstoelen over de kommen als garnering.
Heb jij dit recept voor een champignonsoep gemaakt? Of heb jij een ander fijn soeprecept?
Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Meer soeprecepten vinden? Klik hier voor onze favorieten!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
erg jammer dat je reclame mawkt voor blue band.ik denk dat roomboter hier beter op zijn plaats is
11:40 19 januari 2024Hi, wij delen veel vegetarische en veganistische recepten. We hebben hier daarom gekozen voor margarine omdat het een goed plantaardig alternatief is. Maar als roomboter jouw voorkeur heeft kun je dat natuurlijk ook zeker gebruiken voor deze soep!
11:40 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.