We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Hilde uit Friesland. Al van jongs af aan vind zij het leuk om te koken. De laatste jaren is zij zich steeds meer gaan verdiepen in gezonde voeding en probeert ze steeds minder dierlijke producten te gebruiken. Door te experimenteren bedacht zij deze romige pikante pompoensoep met rode currykruiden. Wat heb je nodig voor de pikante pompoensoep voor 4 personen?
- 1 pompoen (ongeveer een diameter van 15 cm)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- Blokje gember ( ongeveer blokje van2 cm)
- 2 wortels
- 1 paprika
- Kokosolie
- 1 eetlepel bio groentebouillon
- 1 theelepel rode currypasta
- 1 liter water
- Peper en zout
Hoe maak je de pikante pompoensoep?
- Snijd de knoflook en gember fijn en snijd de ui in halve ringen.
- Bak de knoflook, gember en ui in kokosolie.
- Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en doe deze ook in de pan.
- Snijd vervolgens de wortel en paprika ook in kleine blokjes en bak ook deze voor ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg vervolgens het water en de bouillon toe. Roer dit goed door en laat het zachtjes koken tot alles gaar is.
- Wanneer alles gaar is voeg je de curry pasta toe. Laat dit nog even een paar minuutjes mee koken.
- Gebruik vervolgens een staafmixer of blender om de groentes fijn te maken en het geheel tot een gladde soep te maken.
- Breng vervolgens zo nodig op smaak met peper en zout
Heb jij deze pikante pompoensoep gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Ben jij op zoek naar een goede staafmixer om deze soep mee te blenden? Neem dan een kijkje in dit artikel.
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hey, Ik wil dit soepje maken voor een kerstdiner thuis. Kan ik hem ook van te voren maken en invriezen? Of gaat er dan veel van de smaak verloren. Is het toch beter om een dag van te voren te maken en in een pan mee te nemen in de trein? Ik kook niet zo vaak en wil wel echt iets leuks neerzetten, alle tips zijn welkom :)
12:04 19 januari 2024Hi Gliph, je kunt de soep zeker al maken en invriezen. Dan zou de soep nog steeds lekker moeten zijn hoor! Laat maar even weten of het allemaal is gelukt!
12:04 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.