Rösti van zoete aardappel en knolselderij met gewokte palmkool
Mariëlle van Stek

Rösti van zoete aardappel en knolselderij met gewokte palmkool

woensdag 24 april 2019
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor rösti van zoete aardappel en knolselderij en serveer het met gewokte palmkool met oude kaas en een kruidig yoghurtsausje!

Ingrediënten
Voor 4 personen
200 g knolselderij
300 g zoete aardappel
2 sjalotjes
5 eieren
300 g palmkool
150 ml yoghurt
3 el kruidenolie
2 el lente-ui
100 g oude kaas
2 teentjes knoflook
50 g bloem
1 klont boter
olie, om in te bakken
1 el mayonaise
1 kneepje citroensap (uit flesje)
peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze


  1. Schil de knolselderij en snijd grof. Boen de zoete aardappel schoon of schil hem en snijd grof. Hak de helft (!) van de sjalotjes grof en snipper de rest van de ui fijner (bewaar voor later).

  2. Hak de stukken knolselderij, zoete aardappel en de grof gesneden sjalotjes met behulp van de keukenmachine (of in porties in het bakje van de staafmixer) fijn.

  3. Klop de eieren los, knijp de helft(!) van de knoflook er boven, doe de bloem erbij en flink wat peper en zout. Roer goed door en voeg de groenten toe. Meng goed.

  4. Fruit in een klont boter de andere helft van de ui zachtjes aan. Was intussen de palmkoolbladeren, snijd met een scherp mes de harde nerf eruit en snijd het blad in reepjes.

  5. Hak de andere helft van de knoflook. Voeg palmkool en knoflook bij de ui, roerbak even mee, voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat in ca. 10-15 minuten gaar stoven.

  6. Verhit olie in een grote koekenpan. Bak twee rösti’s per persoon, zo nodig in twee keer. Doe hoopjes van een flinke eetlepel van het beslag in de pan en druk een beetje plat. Bak zachtjes ca. 3 minuten per kant goudbruin. Houd warm op een bord onder folie.

  7. Meng de yoghurt, kruidenolie, mayonaise, peper en zout. Snijd de lente-ui heel fijn en voeg toe.

  8. Rasp de oude kaas en roer door de palmkool. Warm goed door en breng op smaak met peper en eventueel een kneepje citroensap (uit een flesje).

  9. Serveer de rösti met het sausje van yoghurt en de palmkool erbij.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

In de ingredientenlijst staan 2 sjalotjes, maar die komen in het recept nergens meer aan bod. In het recept wordt wel gesproken over ui, maar die staat niet in de ingredienten, dus ook geen aanduiding van de hoeveelheid. Kan je dit even nakijken? Moeten ze er allebei in of kan je kiezen? Hoeveel ui moet erbij?

11:52 19 januari 2024

Hoi Siska, heel scherp, hier hebben wij per ongeluk overheen gekeken! In dit recept zijn beide opties mogelijk: sjalotjes of uien, maar het moet in dit geval sjalotjes zijn :-) Wij hebben dit ook aangepast in het recept. Bedankt voor je scherpe blik!

11:52 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.