Risotto is heerlijk comfortfood, maar wel met een luxe gevoel. Deze saffraan-risotto met groene asperges en geitenkaas is extra smaakvol en heeft ook nog eens een heel vrolijke uitstraling door de geel-groene kleuren!
Wat heb je nodig voor de risotto?
300 g risotto
500 g groene asperges
1 sjalotje
250 ml slagroom
¼ g saffraan (2 envelopjes à 0, 125 g)
1 glas witte wijn
1 el extra vergine olijfolie
geitenkaas
snufje zout en peper
Hoe maak je de risotto?
Week de saffraan in de witte wijn. Snipper het sjalotje en fruit het in wat olie aan. Voeg de rijst toe en roer om. Giet al roerend wat water toe. Laat zachtjes pruttelen. Snijd het onderste stukje van de asperges af. Schil de asperges indien nodig een beetje bij. Snijd de stelen van de asperges in korte stukjes. Kook stukjes en koppen in ruim gezouten water gaar. Giet de wijn bij de zacht kokende risotto, laat pruttelen en voeg de room en zout en peper toe. Snij de geitenkaas in plakken en leg ze op een ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat peper. Verwarm de grill en leg de plakjes geitenkaas er even onder. Proef de risotto, verdeel over 4 diepe borden. Leg de asperge-stukjes en stelen er bovenop en verdeel de kaas erover.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Gisteren heb ik dit gerecht gemaakt. Dit viel in goede smaak. Het was alleen wat droog. Uit het gerecht kon ik niet opmaken hoeveel water erbij moet. Kan dat worden aangevuld?
12:08 19 januari 2024Hi Willeke, Wat leuk om te lezen dat je dit gerecht hebt gemaakt. Op de verpakking van de risotto staat altijd vermeld hoeveel water/bouillon je toe moet voegen per 100 gram. Zelf maak ik liever altijd iets te veel water/bouillon! Tussendoor goed blijven proeven is de beste tip die ik je kan geven. Liefs, Karlijn
12:08 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heerlijk! Vergeet de geitenkaas niet in de ingredientenlijst!
12:08 19 januari 2024Goed dat je het zegt! Ik pas het aan.
12:08 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
En de slagroom dan? :O Wat moet daar mee gebeuren?
12:08 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.