Saffraan-risotto met asperges en geitenkaas
ZTRDG

Saffraan-risotto met asperges en geitenkaas

zaterdag 19 augustus 2017
Risotto is heerlijk comfortfood, maar wel met een luxe gevoel. Deze saffraan-risotto met groene asperges en geitenkaas is extra smaakvol en heeft ook nog eens een heel vrolijke uitstraling door de geel-groene kleuren!



Wat heb je nodig voor de risotto?


300 g risotto

500 g groene asperges

1 sjalotje

250 ml slagroom

¼ g saffraan (2 envelopjes à 0, 125 g)

1 glas witte wijn

1 el extra vergine olijfolie

geitenkaas

snufje zout en peper



Hoe maak je de risotto?
Week de saffraan in de witte wijn. Snipper het sjalotje en fruit het in wat olie aan. Voeg de rijst toe en roer om. Giet al roerend wat water toe. Laat zachtjes pruttelen. Snijd het onderste stukje van de asperges af. Schil de asperges indien nodig een beetje bij. Snijd de stelen van de asperges in korte stukjes. Kook stukjes en koppen in ruim gezouten water gaar. Giet de wijn bij de zacht kokende risotto, laat pruttelen en voeg de room en zout en peper toe. Snij de geitenkaas in plakken en leg ze op een ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat peper. Verwarm de grill en leg de plakjes geitenkaas er even onder. Proef de risotto, verdeel over 4 diepe borden. Leg de asperge-stukjes en stelen er bovenop en verdeel de kaas erover.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

Gisteren heb ik dit gerecht gemaakt. Dit viel in goede smaak. Het was alleen wat droog. Uit het gerecht kon ik niet opmaken hoeveel water erbij moet. Kan dat worden aangevuld?

12:08 19 januari 2024

Hi Willeke, Wat leuk om te lezen dat je dit gerecht hebt gemaakt. Op de verpakking van de risotto staat altijd vermeld hoeveel water/bouillon je toe moet voegen per 100 gram. Zelf maak ik liever altijd iets te veel water/bouillon! Tussendoor goed blijven proeven is de beste tip die ik je kan geven. Liefs, Karlijn

12:08 19 januari 2024

Heerlijk! Vergeet de geitenkaas niet in de ingredientenlijst!

12:08 19 januari 2024

Goed dat je het zegt! Ik pas het aan.

12:08 19 januari 2024

En de slagroom dan? :O Wat moet daar mee gebeuren?

12:08 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.