Andijvie. Hij valt misschien niet in de categorie ‘vergeten groenten’, maar vergeten was ik hem zeker! Als je de andijvie precies lang genoeg roostert is hij super fris en knapperig van smaak. Samen met de venkel echt de smaakmakers van deze salade. Kikkererwten, quinoa en een fris appeltje erbij en je gezonde maaltijd is compleet!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 bakje/zakje/krop sla naar keuze
1 kop quinoa
1 krop andijvie
1 bol venkel
1 blikje kikkererwten, gekookt
1 groene appel
honing, olijfolie, zout en peper
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 citroen, sap en rasp
1 theelepel honing
zout en peper
Voor de garnering:
100 gram zachte geitenkaas, gekruimeld
grote hand walnoten, zeezout
Hoe maak je deze salade met andijvie?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bereid de quinoa volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Schil de groene appel en snij in halve maantjes. Snij de venkel in vieren en pel de ringen er vanaf. Haal de andijviebladeren van de stronk en verdeel deze samen met de venkel over een ovenplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en honing en bak gedurende 20 minuten in de oven. Haal de andijvie er zo nodig wat eerder uit op het moment dat deze knapperig en zacht is met een bruin randje. Leg vervolgens de walnoten op de ovenplaat, bestrooi met zeezout en rooster tot ze goudbruin zijn. Maak vervolgens de dressing: meng de olijfolie met het citroensap en de citroenrasp, voeg een theelepel honing toe en mix tot een egale dressing. Breng op smaak met zout en peper. Beleg een grote schaal of de borden met een bedje geroosterde andijvie. Meng de quinoa met de kikkererwten, de geroosterde venkel en de helft van de dressing. Schep dit op de schaal of op de borden en verdeel de appel en de walnoten erover. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met geitenkaas. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 bakje/zakje/krop sla naar keuze
1 kop quinoa
1 krop andijvie
1 bol venkel
1 blikje kikkererwten, gekookt
1 groene appel
honing, olijfolie, zout en peper
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 citroen, sap en rasp
1 theelepel honing
zout en peper
Voor de garnering:
100 gram zachte geitenkaas, gekruimeld
grote hand walnoten, zeezout
Hoe maak je deze salade met andijvie?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bereid de quinoa volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Schil de groene appel en snij in halve maantjes. Snij de venkel in vieren en pel de ringen er vanaf. Haal de andijviebladeren van de stronk en verdeel deze samen met de venkel over een ovenplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en honing en bak gedurende 20 minuten in de oven. Haal de andijvie er zo nodig wat eerder uit op het moment dat deze knapperig en zacht is met een bruin randje. Leg vervolgens de walnoten op de ovenplaat, bestrooi met zeezout en rooster tot ze goudbruin zijn. Maak vervolgens de dressing: meng de olijfolie met het citroensap en de citroenrasp, voeg een theelepel honing toe en mix tot een egale dressing. Breng op smaak met zout en peper. Beleg een grote schaal of de borden met een bedje geroosterde andijvie. Meng de quinoa met de kikkererwten, de geroosterde venkel en de helft van de dressing. Schep dit op de schaal of op de borden en verdeel de appel en de walnoten erover. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met geitenkaas. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Wat een super lekker recept. Met de andijvie in de oven is het even zoeken. Ik heb nu de venkel eerst geroosterd en daarna de andijvie eroverheen, gedurende 10 min .
20:43 14 juni 2025Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.