Deze smaakvolle salade met vegan reepjes, mango, komkommer, wortel en granaatappelpitjes mag bij jouw zomerse picknick niet ontbreken. De frisse ingrediënten maken dit recept een ideaal zomergerecht. Extra lekker met een zelfgemaakte marinade en dressing!
Ingrediënten
voor 4 personen
280 g Quorn Vegan Reepjes
4 bosuien, in dunne ringen
2 mango’s, in plakjes
2 wortels, geschild en in dunne linten
1/2 komkommer, geschild en in dunne linten
80 g granaatappelpitten
10 g koriander, fijngesneden
10 g munt, fijngesneden
voor de marinade
8 el appel-balsamicoazijn
4 el plantaardige olie
1/2 tl zout
1/2 tl chilivlokken
1/4 tl kaneel
1/4 tl gemalen kruidnagel
voor de saladedressing
100 ml vers sinaasappelsap
2 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
1 tl bruine suiker
zout en peper
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de Quorn Vegan Reepjes toe en meng goed. Dek de kom af en zet deze 20 minuten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Leg de gemarineerde vegan reepjes op een ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin.
4. Doe de ingrediënten voor de salade in een kom en meng goed. Sprenkel de saladedressing eroverheen.
5. Schep de salade op borden en verdeel de vegan reepjes erover. Garneer eventueel met munt.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Of nog leuker: stuur ons een foto! We zijn benieuwd.
Ingrediënten
voor 4 personen
280 g Quorn Vegan Reepjes
4 bosuien, in dunne ringen
2 mango’s, in plakjes
2 wortels, geschild en in dunne linten
1/2 komkommer, geschild en in dunne linten
80 g granaatappelpitten
10 g koriander, fijngesneden
10 g munt, fijngesneden
voor de marinade
8 el appel-balsamicoazijn
4 el plantaardige olie
1/2 tl zout
1/2 tl chilivlokken
1/4 tl kaneel
1/4 tl gemalen kruidnagel
voor de saladedressing
100 ml vers sinaasappelsap
2 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
1 tl bruine suiker
zout en peper
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de Quorn Vegan Reepjes toe en meng goed. Dek de kom af en zet deze 20 minuten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Leg de gemarineerde vegan reepjes op een ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin.
4. Doe de ingrediënten voor de salade in een kom en meng goed. Sprenkel de saladedressing eroverheen.
5. Schep de salade op borden en verdeel de vegan reepjes erover. Garneer eventueel met munt.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Of nog leuker: stuur ons een foto! We zijn benieuwd.
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.