Recepten
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor een salade van waterkers, geroosterde bloemkool, venkel en dragon met gepaneerde geitenkaas!
Ingrediënten
Voor 4 personen
45 minuten bereidingstijd
2 stuks geitenkaas
1 bakje panko broodkruim
1 bloemkool
2 stuks venkel
2 stuks rode ui
1 citroen, het rasp
6 takjes dragon
2 el citroensap
1 bosje peterselie
75 g waterkers
4 el olijfolie (extra vierge)
1 teen geperste knoflook
1 tl mosterd
olie, om mee te besprenkelen
peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 4 personen
45 minuten bereidingstijd
2 stuks geitenkaas
1 bakje panko broodkruim
1 bloemkool
2 stuks venkel
2 stuks rode ui
1 citroen, het rasp
6 takjes dragon
2 el citroensap
1 bosje peterselie
75 g waterkers
4 el olijfolie (extra vierge)
1 teen geperste knoflook
1 tl mosterd
olie, om mee te besprenkelen
peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de gril erbij aan.
- Snijd de bloemkool in roosjes. Verwijder het loof van de venkel en een klein stukje van de onderkant en snijd dan in dunne plakken. Halveer de uien en snijd in halve ringen. Meng de groenten met olijfolie, de knoflook, zout en peper en schuif in de oven. Houd het in de gaten, schep af en toe om en bak een beetje bruin en gaar in 20-25 minuten.
- Ga de dressing maken. Meng in een blender of met een staafmixer 4 el olijfolie (bij 4 personen), de takjes dragon, de helft van de citroenrasp, het citroensap en de mosterd. Verdun als nodig met een paar druppels water en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de panko op een bord en meng met wat zout en rijkelijk peper uit de molen. Haal dan de voorgesneden plakjes geitenkaas voorzichtig los uit het rolletje en wentel ze in de panko. Druk de panko een beetje aan. Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak daarin de gepaneerde geitenkaasjes rustig bruin aan beide zijdes.
- Was de waterkers en verwijder alleen de dikke harde stelen. Was de peterselie en haal de blaadjes af. Drapeer waterkers en peterselie over de geroosterde groenten en druppel de dressing erover. Serveer direct met de geitenkaasjes.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Van wie het recept ook is, het is in elk geval erg lekker! Mijn vriend is niet zo fan van bloemkool, maar deze salade beviel hem wel!
11:50 19 januari 2024Hi Sandra, Fijn dat het recept van Lauren bij jullie in de smaak valt! Liefs, Bibian
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Yvette van Bovens warme zomersaladerecept met een twist... Credit where credit is due?
11:50 19 januari 2024Hoi Inge, wij hebben dit recept gekregen van de Krat en hadden geen idee dat deze lijkt om een recept van Yvette. Scherp!
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.