Shrub met gemberbier en granaatappelazijn (alcoholvrij)
Anne Bolten

Shrub met gemberbier en granaatappelazijn (alcoholvrij)

donderdag 31 augustus 2017
Een shrub is een cocktail op basis van azijn, bruiswater en verse ingrediënten zoals munt, framboos, citroen of basilicum. Dé nieuwe cocktailtrend van deze zomer! Deze shrub is ontwikkeld door Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender, met de bijzondere granaatappelazijn van Oil & Vinegar, de olijfolie & azijn expert van Nederland. Deze lichttroebele shrub wordt gemaakt met gemberbier in plaats van bruiswater en met een schijfje citroen geserveerd. Het is de ideale verfrisser op zomerse dagen. Bovendien alcoholvrij!

Wat heb je nodig voor deze shrub?

  • 120 ml gemberbier (ginger beer)

  • 10 ml granaatappelazijn

  • 5 ml suikersiroop optioneel (Of los 2 delen suiker op in 1 deel warm water en laat het afkoelen)

  • Schijfje citroen

  • Granaatappelpitjes

  • IJsblokjes


Hoe maak je deze shrub?
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en doe alle ingrediënten behalve de citroen en de granaatappelpitjes erin. Roer even kort door en garneer met een schijfje citroen en de granaatappelpitjes.

Over Oil & Vinegar
Oil & Vinegar 
is de absolute autoriteit op het vlak van olijfolie en azijn. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Nederlandse bedrijf dat in 1999 werd opgericht heeft eigen gaarden, ontwikkelt eigen blends en eigen recepturen. Oil & Vinegar heeft nu meer dan 100 winkels over de hele wereld. Hier vind je naast een uniek assortiment olijfolie en azijn, diverse lokale schatten uit de mediterrane streek. Alles op ambachtelijke wijze gemaakt met pure ingrediënten en aandacht. De lekkerste producten met de mooiste verhalen, van pasta’s tot sauzen, kruiden en zoetigheden. Alles voor food lovers, om cadeau te geven of om samen van te genieten. Kijk voor meer informatie op www.oilvinegar.com



Heb jij deze cocktail gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.