Donna Hay, bekend van onder andere haar populaire kook televisieprogramma Fast, Fresh en Simple, heeft in totaal 25 kookboeken geschreven waarvan er wereldwijd wel 6 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar nieuwste kookboek Basics to Brilliance is wederom een musthave voor in je keukenkast. Het recept van deze simpele spinazie-ricottagnocchi is één uit haar nieuwste boek. Een typisch basic recept, want zoals Donna Hay maar al te goed over weet te brengen: less is more...
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
1 theelepel fijn geraspte citroenschil
60 ml citroensap
2 eetlepels olijfolie extra vergine
zeezout en grofgemalen zwarte peper
300 g jonge spinazieblaadjes
1 x basisrecept snel gnocchideeg met ricotta
wilde rucola (raketsla)
parmezaanvlokken, voor erbij
Hoe maak je deze spinazie- ricottagnocchi?
Heb jij dit recept van Donna Hay gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Basics to Brilliance
Donna Hay
Uitgever: Spectrum
IBAN: 9789000356829
Prijs: €35,-
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
1 theelepel fijn geraspte citroenschil
60 ml citroensap
2 eetlepels olijfolie extra vergine
zeezout en grofgemalen zwarte peper
300 g jonge spinazieblaadjes
1 x basisrecept snel gnocchideeg met ricotta
wilde rucola (raketsla)
parmezaanvlokken, voor erbij
Hoe maak je deze spinazie- ricottagnocchi?
- Meng de citroenrasp, het citroensap, de olie en zout en peper in een middelgrote kom en zet apart.
- Doe de spinazie in een grote hittebestendige kom, schenk er kokend water over en laat 1 minuut staan. Laat uitlekken, rol de spinazie in een schone theedoek, knijp het overtollige vocht eruit en snijd fijn.
- Doe dit bij het gnocchideeg en meng goed.
- Bestuif een schoon werkvlak licht met bloem. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk stuk tot een 3 cm dikke worst.
- Snijd in plakjes van 2 cm en leg op een licht bebloemde snijplank.
- Kook de gnocchi in een grote pan gezouten kokend water in 2 porties 2–3 minuten of tot ze stevig zijn en komen bovendrijven.
- Schep met een schuimspaan uit de pan op een schaal.
- Maak af met de citroenolie, rucola en parmezaan en dien op.
Heb jij dit recept van Donna Hay gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Basics to Brilliance
Donna Hay
Uitgever: Spectrum
IBAN: 9789000356829
Prijs: €35,-
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Is dit een vegetarisch kookboek? Dat mis ik even in de tekst. Volgens mij niet toch?
12:02 19 januari 2024Hi Kiki, hij is niet 100% vegetarisch - er staan absoluut ook behoorlijk wat vlees/vis recepten in, maar ook hele mooie vega bereidingen. Het is een prachtig basisboek, we hebben 3 recepten eruit gedeeld op het blog. Ook een aanrader van Donna Hay, met meer vega, is Fresh & Light. Groetjes! Isabel
12:02 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.