Simply: borani met flespompoen
Lauren Kreijger

Simply: borani met flespompoen

dinsdag 27 oktober 2020
Veggie hero Sabrina Ghayour heeft een nieuw boek gepubliceerd: Simply! 'In dit boek vind je simpelweg lekkere ingrediënten, die simpelweg bereid zijn om simpelweg geweldige smaken te creëren – zo simpel is het!' Benieuwd naar wat voor recepten er met die simpelweg lekkere ingrediënten zijn gecreëerd? Dan hebben wij goed nieuws, want vandaag mogen wij een recept met jullie delen: borani met flespompoen!

Ingrediënten
Voor 4-6 personen
1,2 kg flespompoen
olijfolie, om te besprenkelen
2 tenen knoflook, geperst
300 g Griekse yoghurt
15 g dille, heel fijngehakt
1 tl pul biber (Turkse chilivlokken, o.a. Turkse supermarkt, maar je kan natuurlijk ook gewoon voor normale chilivlokken gaan)
een handvol walnootstukjes
zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
platbrood, voor erbij

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd de flespompoen met schil en al in de lengte doormidden, schep de pitten er met een lepel uit en gooi ze weg. Leg de 2 pompoenhelften met het snijvlak omhoog op de beklede bakplaat en wrijf het vruchtvlees in met een beetje olijfolie. Rooster de pompoen 45 tot 50 minuten en steek een mes in het dikste deel van het vruchtvlees om te controleren of het zacht en gaar is. Haal de pompoen uit de oven en laat hem afkoelen tot je hem kunt vastpakken.

  3. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in een kom en prak het zo fijn mogelijk. Voeg de knoflook, een scheutje olijfolie, een flinke hoeveelheid zeezoutvlokken en peper plus de yoghurt toe en roer alles goed door. Proef of je nog zeezoutvlokken en peper wilt toevoegen, schep de borani op een bord, spreid hem uit tot de randen en dan glad met de achterkant van een lepel. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi de borani met de dille, pul biber en walnoten. Geef er platbrood bij.


Heb jij het boek Simply al? Of heb je dit recept gemaak? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Simply
Sabrina Ghayour
Uitgever: Good Cook B.V.
EAN: 9789461432421
Prijs: €25,95

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.