Filodeegbakjes met witte chocolade en frambozen
Enza Bom

Filodeegbakjes met witte chocolade en frambozen

zaterdag 12 oktober 2019
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: filodeegbakjes met witte chocolade en frambozen uit het kookboek Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek!

Ingrediënten
Voor 12 bakjes
voor de vulling:
merg van ½ vanillestokje
250 ml slagroom
250 g witte chocolade, grof gehakt

voor de bakjes:
9 vellen filodeeg
80 g boter, gesmolten

verder nodig:
200 g frambozen
poedersuiker, om te bestuiven

Bereidingswijze

  1. Begin een dag van tevoren met de vulling, deze moet goed afgekoeld zijn voor je hem kunt opkloppen. Doe het vanillemerg met de slagroom in een steelpan en breng aan de kook. Giet de hete room over de witte chocolade en roer goed door tot alle chocolade gesmolten is. Dek de chocoladeroom af en laat afkoelen in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk een vel filodeeg met een kwastje met gesmolten boter. Snijd het vel in vieren, zodat er 4 vierkanten van 11-12 centimeter ontstaan. Leg een vierkantje met de beboterde kant naar beneden in een holte van de vorm. Druk goed aan. Leg hier nog twee vellen filodeeg op, met de beboterde kant omlaag. Druk ook goed aan. Herhaal met het overige deeg.

  3. Bak de filodeegbakjes in 10-15 minuten goudbruin. Haal ze direct na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

  4. Doe de afgekoelde chocoladeroom in een kom en klop deze stijf. Vul de bakjes met de chocoladevulling en garneer met verse frambozen. Bestuif tot slot licht met poedersuiker.


Tip! Vul de bakjes pas vlak voordat je ze gaat serveren, anders verliest het filodeeg zijn knapperigheid.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Het makkelijke bakboek
Rutger van den Broek
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048842827
Prijs: €22.50

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Hoelang van te voren kan ik de bakjes maken? En moeten ze dan in de koelkast of gewoon kamertemperatuur.

11:48 19 januari 2024

Hi Rachelle, de vulling kun je al wel eerder maken en in de koelkast bewaren. De bakjes zelf zou ik niet al te lang van te voren maken, dan blijven ze lekker knapperig! Maar als je de vulling en bakjes los van elkaar bewaart, kun je de bakjes ook al wel de dag ervoor maken. Of je ze in de koelkast of buiten de koelkast bewaard maakt niet heel erg veel uit! Succes met maken!

11:48 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.