Walnotentaart
Of je nu indruk wilt maken op een feestje of gewoon iets bijzonders zoekt voor bij de koffie, een walnotentaart is altijd een schot in de roos. Wat de oorsprong van walnotentaart betreft, die is erg divers. In Frankrijk draaien ze er hun hand niet voor om, met de beroemde "tarte aux noix" uit de Périgord-regio. Maar eerlijk? Elke cultuur met walnoten heeft wel zijn eigen twist op deze taart, van de Balkan tot de VS. Het is echt zo’n recept die overal en nergens vandaan komt en altijd in de smaak valt. Wij vinden deze taart ook enorm lekker en delen daarom ons favoriete recept uit het Brits bakboek.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de taart
Ingrediënten voor de boterroom
Benodigdheden
Bereiding van het recept
Stap 1
Verwarm je oven voor op 180 °C.
Stap 2
Vet de randen van de bakvormen in met boter. Zet de bakvorm ondersteboven op een vel bakpapier en trek met potlood het bakpapier over. Knip de vorm uit en herhaal deze stap. Leg de vellen bakpapier in de ingevette bakvormen. Bestuif de bakvorm met bloem, houdt de vorm boven je werkbank of gootsteen en klop op de vorm om het teveel aan bloem te verwijderen.
Stap 3
Doe de boter en suiker in een kom en klop dit tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en klop het mengsel daarbij goed door na elk ei, zodat het volledig opgenomen is door de massa voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg het laatste ei toe met een theelepel bloem om te voorkomen dat het mengsel schift. Roer de oploskoffie, de cacao, de kaneel en het zout erdoor.
Stap 4
Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft. Meng de walnoten erdoor, verdeel het beslag over de taart vormen en strijk de bovenkant glad. Plaats in het midden van je oven en bak 20-25 minuten.
Stap 5
Laat de cakes 5 minuten rusten alvorens ze uit hun vorm te halen. Laat ze vervolgens op een rooster verder afkoelen.
Stap 6
Voor deze makkelijke boterroom wordt de boter zachtgeklopt in een mixer tot deze wit ziet; dit is een belangrijke stap. Vervolgens wordt de poedersuiker lepel voor lepel toegevoegd tot deze helemaal opgenomen is. Tenslotte volgt de oploskoffie. Mix de massa goed door tot de botercrème luchtig is. Laat de boterroom even bijkomen in de koelkast, totdat je er meer verder gaat.
Stap 7
Voor het samenstellen van de taart, kies je de cake met de gladste bovenkant en deze leg je opzij. Besmeer de andere cake, de bodem, met boterroom of gebruik een spuitzak met mondje om een leuk patroon te spuiten aan de zijkant van de cake. Plaats de mooiste cake op de cake met boterroom en druk héél lichtjes aan. Breng nu de boterroom aan op de bovenkant van de walnotentaart op de gewenste methode en versier naar keuze met boterroom en mooie halve walnoten. Zet een kopje thee, ga lekker aan tafel zitten en serveer jezelf een heerlijke punt!
Tip!
Voeg nog wat slagroom toe om jezelf extra te verwennen. Maar wat gesneden fruit met honing is ook een erg lekkere toevoeging aan deze notentaart.
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook, Pinterest of op Instagram. We zijn benieuwd!
Ben je op zoek naar meer taart recepten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina, of probeer dit recept voor een hartige worteltaart.
Heb jij thuis geen bonenmachine, maar wil je wel graag verse bonen malen voor je bakje koffie. In dit artikel vertellen we je alles over onze favoriete koffiemolens!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.