Marsepeinrotsjes
Mariëlle van Stek

Marsepeinrotsjes

zaterdag 03 november 2018
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: marsepeinrotsjes! Als je van marsepein houdt, zijn deze koekjes heaven on earth. Een leuke, luxe toevoeging voor in de wintermaanden! Wij mochten het recept uit Niet zomaar... Koekjes! met je delen!

Wat heb je nodig?
370 g marsepein 50 % (1 deel amandelen + 1 deel suiker)
180 g eiwit
280 g kokosrasp
300 g suiker

Extra nodig
spuitzak met gekartelde spuitmond
bakpapier

Hoe maak je het?








1. Slap de marsepein af met een gedeelte van het eiwit. Vermeng vervolgens de overige ingrediënten en voeg ze toe aan de afgeslapte marsepein. Verwarm dit geheel in een pan onder voortdurend roeren tot ongeveer 80 °C. Laat afkoelen.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spuit toefjes met een gekarteld spuitmondje op bakpapier. Bak tot ze gaar zijn.



*Hoe zie je dat je koekjes gaar zijn? 

Doordat elke oven en elk koekje anders is, is het moeilijk om een baktijd aan te geven. Koekjes zijn snel gebakken, dus houd je oven in de gaten. Let wel op dat je niet de ovendeur open doet tussentijds! Maar hoe moet je dan zien of je koekjes gaar zijn? Dit zijn de dingen waar je op moet letten volgens het boek Niet zomaar... Koekjes!:

  • Kleur: de randjes moeten een mooie, goudbruine kleur.

  • Baktijd: deze is afhankelijk de dikte en grootte van de koekjes, en van de plaats in de oven.

  • Stevigheid: Soms kun je het einde van de baktijd bepalen door de stevigheid van de koekjes. Aan de onderkant van de koekjes kun je voelen of ze stevig genoeg zijn!




Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 







Niet zomaar... Koekjes!
Auteur: Danny Capon
Uitgever: Lannoo
Prijs: €27,50


 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.