Pecan Fudge met pecannoten en kokosrasp
Daniëlle van Kampen

Pecan Fudge met pecannoten en kokosrasp

zaterdag 20 april 2019
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Pecan fudge met pecannoten en kokosrasp uit het kookboek 100 luxe koekjes van eigen deeg van Elisabeth Scholten.

Ingrediënten
Voor 25 stuks
300 gr witte chocolade
35 gr roomboter
100 gr pecannoten
2 el kokosrasp
1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
25 pecannoten

Bereidingswijze
1. Smelt de witte chocolade met de boter au bain-marie.
2. Voeg de gecondenseerde melk toe en roer goed.
3. Hak de pecannoten grof en roer met de kokosrasp door het chocolademengsel.
4. Bedek een vierkante vorm van 20x20 cm met bakpapier en schep hierin het mengsel.
5. Strijk zo glad mogelijk en druk de 25 pecannoten op gelijke afstand in de fudge.
6. Laat in de koelkast opstijven en snijd in mooie vierkantjes, zodat elk vierkantje een pecannoot heeft.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

100 luxe koekjes van eigen deeg
Elisabeth Scholten
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046825204
Prijs: €23,99



 

 

 

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Ik heb laatst ruby chocolate fudge gemaakt! Was ook echt HEERLIJK! Deze gaat zeker op het uitprobeer lijstje! Liefs

11:52 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.