Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: suikervrije cantuccini zonder tarwe uit het kookboek Natascha Bakt van Natascha van der Stelt.
Ingrediënten
voor 25-30 koekjes
75 g amandelen
300 g havermeel
2 citroenen, de schil
1½ tl bakpoeder
4 eieren, gesplitst
50 g pistachenoten, ongezouten
snufje zout
75 g gedroogde abrikozen, in stukjes geknipt
of
75 g hazelnoten, grofgehakt
Bereidingswijze
Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Natascha Bakt
Natascha van der Stelt
Uitgeverij: Orlando
ISBN: 9789492086990
Prijs: €22,50
Ingrediënten
voor 25-30 koekjes
75 g amandelen
300 g havermeel
2 citroenen, de schil
1½ tl bakpoeder
4 eieren, gesplitst
50 g pistachenoten, ongezouten
snufje zout
75 g gedroogde abrikozen, in stukjes geknipt
of
75 g hazelnoten, grofgehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rooster de amandelen, al omscheppend, in een droge koekenpan. Meng havermeel met de citroenschil, bakpoeder en zout in een kom. Klop de eierdooiers in een kleine kom luchtig. Klop de eiwitten in een andere kom met een handmixer tot stijve pieken. Spatel eerst de eierdooiers en daarna de eiwitten door het havermeelmengsel. Roer amandelen, pistachenoten en abrikozen (of de hazelnoten) door het deeg.
- Maak van het deeg twee stevige, compacte, ovale rollen van ongeveer 4 cm breed en 2 cm hoog.
- Leg de rollen op de bakplaat en bak ze 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de rollen uit de oven en laat ze even afkoelen. Snijd ze in schuine plakjes.
- Bekleed een ovenrooster met bakpapier. Leg de plakjes op het rooster. Bak de cantuccini circa 20 minuten op 150 °C tot de cantuccini hard en knapperig zijn. Bak de cantuccini langer als dat nog niet het geval is. Let goed op dat de abrikozen, als je die hebt gebruikt, niet verbranden.
- Laat de cantuccini afkoelen op een taartrooster.
Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Natascha Bakt
Natascha van der Stelt
Uitgeverij: Orlando
ISBN: 9789492086990
Prijs: €22,50
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.