Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: zandkoekjes met sesamzaad, citrusvruchten en korenbloemen uit het kookboek Puur patisserie van Jennifer Hart Smith!
Ingrediënten
Voor
personen
Voor 25 koekjes
Ter versiering
Bereidingswijze
Stap 1
Klop in een roestvrij stalen kom, met behulp van een garde of een vork, de amandelpasta en tahin met de suiker tot een romig geheel. Voeg het amandelmeel, sesamzaad, zout en de geraspte citrusschil toe. Meng goed. Werk het rijst- en boekweitmeel erdoor en eindig met het ei. Kneed alles met de hand, met een mixer of in de keukenmachine snel tot een deeg; kneed niet te lang.
Stap 2
Rol het deeg alvast enigszins uit en leg het ten minste 2 uur op een koele plek.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg verder uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met een koekjessteker 25 zandkoekjes uit en bak ze 15 minuten in de oven, op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de zandkoekjes afkoelen op een rooster.
Stap 4
Dompel de zandkoekjes zodra ze redelijk afgekoeld zijn deels in de gereedstaande gesmolten witte chocolade en bestrooi ze terwijl de chocolade nog warm is met korenbloemblaadjes.
Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept al gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!
Puur Patisserie
Jennifer Hart Smith
Uitgeverij: Citrus
ISBN: 9789493180062
Prijs: €24.95

Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.