Deze pasta is door de toevoeging van aardpeer weer eens wat anders dan 'standaard' pasta's! Aardpeer is verkrijgbaar in de winter periode van november tot ongeveer eind maart. Aardpeer heeft een nootachtige, zoetige smaak en samen met de tijm, knoflook en peterselie geeft dat een bijzondere smaak. Voeg nog wat kookroom toe voor de romigheid en je pasta is binnen no time klaar!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
2 eetlepels olijfolie
150 gram Penne pasta
750 gram aardperen
1 teentje knoflook
2 theelepels gedroogde tijm
verse peterselie naar smaak
1.5 dl kookroom
peper
Parmezaanse kaas ter garnering
Hoe maak je het?
Volg de instructies op de verpakking voor het bereiden van de penne pasta. Schil de aardpeer en snijd ze daarna in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en de teentjes knoflook in een pan en voeg de aardpeer hier aan toe, samen met de gedroogde tijm. Laat dit vijf minuten zacht stoven met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de kookroom toe en breng het geheel op smaak met peper. Laat het nog even zachtjes inkoken. Wanneer de saus te dik is kan je er nog voor kiezen om twee eetlepels kookvocht van de pasta aan de saus toe te voegen. Giet de pasta af. Roer de penne door de saus. Ter garnering voeg als laatste de peterselie toe en bestrooi het bord met Parmezaanse kaas.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op Facebook, Twitter of de website. We zijn benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
2 eetlepels olijfolie
150 gram Penne pasta
750 gram aardperen
1 teentje knoflook
2 theelepels gedroogde tijm
verse peterselie naar smaak
1.5 dl kookroom
peper
Parmezaanse kaas ter garnering
Hoe maak je het?
Volg de instructies op de verpakking voor het bereiden van de penne pasta. Schil de aardpeer en snijd ze daarna in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en de teentjes knoflook in een pan en voeg de aardpeer hier aan toe, samen met de gedroogde tijm. Laat dit vijf minuten zacht stoven met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de kookroom toe en breng het geheel op smaak met peper. Laat het nog even zachtjes inkoken. Wanneer de saus te dik is kan je er nog voor kiezen om twee eetlepels kookvocht van de pasta aan de saus toe te voegen. Giet de pasta af. Roer de penne door de saus. Ter garnering voeg als laatste de peterselie toe en bestrooi het bord met Parmezaanse kaas.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op Facebook, Twitter of de website. We zijn benieuwd!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ziet er goed uit. Wij hebben aardperen in de tuin, op deze manier heb ik ze nog niet verwerkt. Dank voor het recept!
12:03 19 januari 2024Wat heerijk dat jullie aardpeer in te tuin hebben groeien! Met aardpeer zijn namelijk talloze heerlijke gerechten te maken. Enjoy Monique! :-)
12:03 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.