Spaghetti aglio olio is een klassieker. Dit is pasta met rode peper, knoflook en verse groene kruiden. Gebruik echt verse ingrediënten, dan wordt hij het lekkerste. Het recept vind je hier!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
150 gram spaghetti
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 rode peper (met pitjes is extra pittig, zonder pitjes is milder)
Handjevol peterselie
Handjevol basilicum
Handjevol Parmezaanse kaas
Hoe maak je het?
Stap 1: Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Stap 2: Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin de knoflookteentjes in 2 minuten op laag vuur. Voeg daarna de rode peper toe en bak dit nog 1 minuut mee.
Stap 3: Snijd ondertussen de kruiden fijn.
Stap 4: Giet de pasta af en voeg dit aan het mengsel in de koekenpan toe. Voeg vervolgens de kruiden toe, de helft van de parmezaanse kaas en meng het geheel door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als de spaghetti wat droog is.
Stap 5: Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de overige parmezaanse kaas.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
150 gram spaghetti
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 rode peper (met pitjes is extra pittig, zonder pitjes is milder)
Handjevol peterselie
Handjevol basilicum
Handjevol Parmezaanse kaas
Hoe maak je het?
Stap 1: Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Stap 2: Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin de knoflookteentjes in 2 minuten op laag vuur. Voeg daarna de rode peper toe en bak dit nog 1 minuut mee.
Stap 3: Snijd ondertussen de kruiden fijn.
Stap 4: Giet de pasta af en voeg dit aan het mengsel in de koekenpan toe. Voeg vervolgens de kruiden toe, de helft van de parmezaanse kaas en meng het geheel door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als de spaghetti wat droog is.
Stap 5: Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de overige parmezaanse kaas.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.