Recepten
Dit is een van mijn lievelingsrecepten. Vaak heeft de gorgonzola een overheersende smaak, maar door de crème fraîche en de Parmezaanse kaas is de smaak mooi in balans. Zelfs de mensen die gorgonzola niet lusten, genieten van deze pasta! De peer en pecannoten maken de pasta helemaal af. Echt een verwengerecht!
Ingrediënten
Voor 2 personen
125 gram tagliatelle
1 handpeer
25 gram pecannoten
100 g crème fraîche
150 gram gorgonzola
100 gram Parmezaanse kaas
Peper naar smaak
Deze pasta is ook lekker met een salade van rucola en cherrytomaatjes!
Bereidingswijze
Stap1: Breng ruim water aan de kook en kook de tagliatelle in 8 minuten gaar.
Stap 2: Verwarm de crème fraîche en de gorgonzola samen zodat er een saus ontstaat .
Stap 3: Schil ondertussen de peren en snijd ze in kleine stukjes.
Stap 4: Giet daarna de tagliatelle af en voeg dit toe aan de saus.
Stap 5: Voeg vervolgens de peer en Parmezaanse kaas toe en schep het door elkaar.
Stap 6: Verdeel over de borden en bestrooi over met de pecannoten en peper.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Ingrediënten
Voor 2 personen
125 gram tagliatelle
1 handpeer
25 gram pecannoten
100 g crème fraîche
150 gram gorgonzola
100 gram Parmezaanse kaas
Peper naar smaak
Deze pasta is ook lekker met een salade van rucola en cherrytomaatjes!
Bereidingswijze
Stap1: Breng ruim water aan de kook en kook de tagliatelle in 8 minuten gaar.
Stap 2: Verwarm de crème fraîche en de gorgonzola samen zodat er een saus ontstaat .
Stap 3: Schil ondertussen de peren en snijd ze in kleine stukjes.
Stap 4: Giet daarna de tagliatelle af en voeg dit toe aan de saus.
Stap 5: Voeg vervolgens de peer en Parmezaanse kaas toe en schep het door elkaar.
Stap 6: Verdeel over de borden en bestrooi over met de pecannoten en peper.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Mijn verse peren zijn nog steeds vrij hard, kan peer uit blik?
10:11 02 oktober 2025Hi Ilse, goede vraag! Je kunt zeker peer uit blik gebruiken, maar let er wel op dat deze vaak iets zoeter zijn omdat ze in sap of siroop worden bewaard. Dat maakt het gerecjt iets zoeter van smaak, maar kan ook juist een leuke twist zijn! Als je het liever minder zoet wilt, kun je de peren even afspoelen! Eet smakelijk. Liefs, Karlijn
11:40 02 oktober 2025Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
klinkt erg lekker maar hoeveel is de helft van de crème fresh je heb bekertjes van 125gram of meer
12:04 19 januari 2024Hoi Richard, ik snap de verwarring! In dit recept wordt met een bekertje een verpakking van 200g bedoeld, ik heb dit ook even verduidelijkt in het recept. Je hebt in dit specifieke recept dus aan 100g voldoende :-) Veel kookplezier!
12:04 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heerlijk van smaak en makkelijk te maken. Niet overdreven: dit zou zomaar je lievelings pasta recept kunnen worden!!
12:04 19 januari 2024Wat leuk om te horen Lonneke! Het is ook mijn persoonlijke favoriet :) Groetjes, Mariëlle
12:04 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.